Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița – seminar gratuit ” Raportarea SAF-T. Teorie și practică”

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița împreună cu CECCAR – Filiala Dâmbovița au organizat ieri, 19 decembrie 2022, la sediul din Calea Câmpulung, nr. 6A, seminarul gratuit cu tema „Raportarea SAF-T. Teorie și practică”. Evenimentul a fost susținut de doamna Gabriela Anghel – Președinte CECCAR – Filiala Dâmbovița, Expert Contabil.

Agenda evenimentului a fost structurată pe trei părți:

  • Aspecte generale referitoare la raportarea saf-t;
  • Conținutul declarației saf-t și cazuri practice;
  • Sesiune de întrebări și răspunsuri.

Fișierul Standard de Control Fiscal (SAF-T) este un standard internațional pentru schimbul electronic de date contabile între societăți/organizații și autoritățile fiscale. Denumirea locală pentru raportarea  SAF-T este Declarația informativă D406. Acesta a fost implementat și în România de către contribuabilii mari, în ianuarie 2022.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița – seminar gratuit ” Raportarea SAF-T. Teorie și practică”

Începând cu luna ianuarie 2023 sistemul de raportare SAF-T devine obligatoriu pentru contribuabilii mijlocii, fiind urmați din luna ianuarie 2025 și de categoria micilor contribuabili.

Nedepunerea declarației la termenele prevazute de lege a fisierului standard de control fiscal sau depunerea incorectă va fi sancționată conform Art. 3371  alin.2 din Codul de Procedură fiscală.

Mulțumim companiilor participante la eveniment! Întâlnirea face parte dintr-un amplu proiect de informare pe diverse teme de interes, pentru mediul de afaceri din județul Dâmbovița.

Comunicat de presă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share