29/07/2021

Cămin Cultural la Săcuieni (Gura Ocniței) – Tradiția merge mai departe!

În satul Săcuieni din Comuna Gura Ocniței a fost inaugurat, ieri, Căminul Cultural în prezența invitaților, autorităților locale și județene, care au fost martori, și de această dată, la încheierea cu succes a unui proiect dedicat comunității și nevoilor acesteia.
”Centrul cultural reprezintă un lucru care ne îmbogățește spiritual, un cămin care este aici să încununeze acest sat. Acest minunat sat care a dat și dă valori permanente educatiei, culturii, științei”, așa cum spune Vasile Ioniță, primarul comunei Gura Ocniței.
Investiția are o valoare de aproape 3 milioane de lei, a fost realizată la standarde europene cu toate dotările necesare, cu instrumente muzicale, un spatiu care, practic, va fi destinat evenimentelor socio-culturale.
La eveniment au fost prezenți și artistii plastici – Emil Rizea, Ina Stana Rebigan, Mihai Serbanescu, Ciulei Andreea, Ovidiu Dumitrescu, care și-au expus lucrările artistice în Caminul Cultural din Săcuieni, pe care le puteți vizita pâna la data de 15 august 2021.
Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița:
De astăzi, timp de 3 zile, Gura Ocniței este în sărbătoare: au început zilele comunei!
Ca de fiecare dată, oamenii din comună pot asista la expoziții de pictură, lansări de carte, competiții sportive, concert de muzică populară. Nici cei mai mici dintre locuitorii din Gura Ocniței nu au fost uitați. Până marți, primăria le-a pregătit multe surprize! Le urez tuturor „La Mulți Ani”, multă sănătate și să fie la fel de harnici ca și până acum.
De asemenea, tot astăzi, a fost inaugurat și Căminul Cultural din satul Săcuieni. Investiția de aproape 3 milioane de lei, vine în sprijinul locuitorilor comunei și pune la dispoziția acestora un spațiu modern, în care pot fi susținute diverse evenimente artistice și culturale.”
Deputat PSD Dâmbovița, Carmen Holban:
”Sfârșit de săptămână plin, alături de oameni harnici care fac cinste comunelor pe care le conduc. Vineri, la Mănești, am participat la inaugurarea uneia dintre cele mai frumoase săli de sport din județ. De acum, tinerii și elevii din satele comunei, dar și de pe Valea Dâmboviţei, au unde să joace, în cele mai bune condiții, tenis, volei, handbal și baschet.
Pentru că vorbim de oameni harnici, la Gura Ocniței, astăzi, a fost inaugurat Căminul Cultural din Săcuieni. Primăria comunei a reușit în acest fel să asigure oamenilor din zonă un loc unde se pot desfășura concerte, expoziții, dar și alte manifestări culturale și artistice. Felicitări tuturor!” 
Sorin Vasile Ioniță, primarul comunei Gura Ocniței:
Acum un an eram cu domnul Președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, într-o vizită de lucru la Căminul Cultural din Săcuieni. Iată că fix la un an distanță am reușit să inaugurăm un Cămin Cultural modern, la standarde europene cu dotări corespunzătoare, instrumente muzicale și spatiu destinat evenimentelor socio-culturale. Am continuat să muncim și nimic nu ne-a oprit în a ne ține promisiunea față de cetățenii satului Săcuieni!
Centrul cultural reprezintă un lucru care ne îmbogățește spiritual, un cămin care este aici să încununeze acest sat. Acest minunat sat care a dat și dă valori permanente educatiei, culturii, stiintei.
Alături de noi au fost și artiști plastici, precum, Emil Rizea, Ina Stana Rebigan, Mihai Șerbănescu, Ciulei Andreea, Ovidiu Dumitrescu, care și-au expus minunatele lucrări artistice în Căminul Cultural din Săcuieni, pe care le puteți admira până pe 15 august 2021.
Artiști plastici care pun suflet în tot ce înseamnă dragoste, prețuire și în același timp, propulsarea tinerilor în viață, care îi conduc în tainele picturii.
Multumesc colegilor mei din cadrul Primăriei Gura Ocnitei pentru efortul susținut, pentru munca depusă, voluntarilor și tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect de suflet!
În Comuna Gura Ocniței, tradiția merge mai departe!”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share