Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cand sa-ti deschizi propria afacere? Cand sa investesti si in ce domeniu?

Vrei sa iti deschizi o firma dar nu stii cine sunt competitorii tai directi? Ce strategie sa folosesti pentru a te diferentia in piata si pentru a te face remarcat? Verifica informatiile din surse oficiale si afla cat de stransa e competitia. Cand sa investesti si in ce domeniu?

Cand sa investesti si in ce domeniu?

Acceseaza platformele de specialitate, selecteaza domeniul si regiunea geografica si afla numarul firmelor care isi desfasoara activitatea in sectorul tau de interes. Verifica datele despre fiecare companie in parte si incearca sa iti creezi o imagine de ansamblu in ceea ce priveste dinamica pietei si preferintele consumatorilor. Intelege nevoia acestora, iar apoi promoveaza-ti serviciile astfel incat sa ajungi in atentia clientilor. 

Cand sa-ti deschizi propria afacere?

Cate firme s-au deschis in aceeasi perioada a anului trecut vs. perioada aceasta? Pe ce domenii se deschid firme? Cate firme sunt in prezent pe domeniul de interes la nivel de tara si in ce zone?

Analizeaza statistica Oficiului National al Registrului Comertului si evalueaza nu numai piata, ci si contextul economic. Cresterea semnificativa a numarului de firme noi infiintate arata stabilitatea economica si un mediu favorabil inceperii unei afaceri. In plus, numarul firmelor dintr-un anumit domeniu reflecta in mod direct industria cea mai dezvoltata.

In schimb, daca numarul firmelor inmatriculate este mic sau in scadere, atunci domeniul poate indica probleme economice. Mai mult decat atat, daca vrei sa te extinzi intr-o anumita regiune, dar din pacate majoritatea companiilor fie au dat faliment, fie incep sa cunoasca provocari economice, atunci, gasirea unui colaborator de incredere poate fi dificila.

Cand sa investesti si in ce domeniu?

Cum stabilesti activitatea pe care doresti sa o prestezi? Vrei sa deschizi o firma, dar cu ce incepi? La ce esti atent? Indiferent de domeniul in care urmeaza sa-ti deschizi firma, iti recomandam sa verifici in detaliu competitorii, dar sa te si informezi cu privire la modificarile legislative.

Afla datele de identificare ale firmelor din domeniul tau si obiectul de activitate conform codului CAEN. Evita relatiile comerciale cu firmele care au fost suspendate, radiate sau au intalnit dificultati financiare. Furnizorul tau si-a mutat sediul? Cu cine vei colabora acum? Stim cat de importanta este relatia cu partenerul de afaceri. De aceea, te sfatuim sa verifici suplimentar compania care ti-a atras atentia: are sau nu datorii restante la stat, ce-ti indica statusul ANAF, ce reputatie are in piata?

Consulta si statistica privind inmatricularile de persoana fizica si juridica si formeaza-ti o idee despre pozitia ta in piata. Iti va fi mult mai usor intelegi piata si sa-ti stabilesti obiectivele. Ai resursele necesare prin care sa te faci observat de competitorii tai? Ii ingrijoreaza faptul ca datorita serviciilor tale, clientii se vor indrepta catre tine? 

Potrivit datelor oficiale ONRC, in timp ce in perioada 01.01.2023 – 30.09.2023 au fost inregistrate 111,372 de inmatriculari de persoane fizice si juridice, in intervalul 01.01.2024 – 30.09.2024 intalnim doar 89,887 de inmatriculari de persoane fizice si juridice. 

Statistica privind inmatricularile firmelor ofera o perspectiva detaliata a domeniului

Avand in vedere datele, in perioada 01.01.2024 – 30.09.2024 identificam o dinamica de 19,29%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Topul judetelor cu cele mai multe inmatriculari de persoane fizice si juridice sunt Bucuresti, Ilfov, Cluj si Timis. 

Astfel, datele oficiale ONRC arata faptul ca pentru Bucuresti in primele 9 luni ale anului 2024 au fost inmatriculate 21,035 de firme, inregistrand o scadere de 8.45% comparativ cu 01.01.2023 – 30.09.2023 cu un total de 22,977 inmatriculari firme. 

Desi Ilfov se pozitioneaza pe locul 2 in ceea ce priveste inmatricularile firmelor, statistica ONRC subliniaza o scadere de 10.75% in randul inmatricularilor de persoane fizice si jurdice. In concret, comparativ cu 01.01.2023 – 30.09.2023 unde identificam un numar total de 5,918 firme inmatriculate, in aceeasi perioada a acestui an, au fost inmatriculate doar 5,282 de firme.

O scadere semnificativa intalnim si in judetele Cluj (23.50%) si Timis (19.12%). In primele 9 luni ale anului 2024, in Bucuresti au fost inmatriculate un numar total de 2,236 de firme, in Ilfov 557, in Timis 503, iar in Cluj 450.

Pe scurt, statistica privind inmatricularile firmelor ofera o perspectiva detaliata a domeniului si iti raspunde la intrebarile “Este sau nu un moment potrivit sa investesc?”, “Sa mai astept sau sa intru pe piata?”. 

Mai mult decat atat, statisticile si rapoartele de risc pentru firme nu sunt simple analize, ci adevarate instrumente de planificare strategica. Intelegi piata, adaptezi strategia, cresti vanzarile. Usor si simplu cand folosesti servicii financiare de top.

Articole pe aceeași temă în Oficial Media:

RisCo Start-Up si PFA – de la expertii in domeniu, special pentru firme noi si profesionisti

Arhiva de garantii mobiliare – Ce este si cum te ajuta?

Tu stii CAEN-ul secundar al colaboratorului tau?

Distribuie acest articol Oficial Media
Share