Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cântec pentru Prieteni cu muzică, lacrimi și speranță pentru viitorul FOLKULUI

 

”Vă las gândul de pe urmă

Să vă apere mereu,

Vă las iarba, cerul, marea

Vă las tot ce am fost eu.

Vă las sufletul în palme

Azvârliţi-l printre fragi

Şi iertaţi-mi voi povara

Toţi cei care mi-aţi fost dragi”

 

Și anul acesta, Cătălin Stepa a organizat un nou spectacol în memoria mamei sale.

A fost cea de-a noua ediție și a devenit deja o tradiție ca acest spectacol- festival, să se fesfășoare, acasă, la Lupeni, oralul în care Tatiana, a muncit, a trăit și iubit.

Tatiana Stepa a încântat zeci de generaţii cu melodiile sale, acum nemuritoare, mai ales, când era în cunoscutul „Cenaclul Flacăra”, un fenomen al tinerei generaţii, condus de poetul Adrian Păunescu, cel care a adunat în jurul său, poate, pe cei mai buni dintre cei mai buni dintre soliştii generaţiei anilor 1980.

“În septembrie 1982, pe stadionul din Făgăraş, în faţa a 30.000 de spectatori, am debutat în Cenaclul Flacăra cu un cântec numit „Şi-am să-mi fac o doină”. Am debutat simplu, cum făceau cei mulţi, dar am rămas greu, cum rămâneau puţini. Până la desfiinţarea lui în 1985, am avut, cred, în jur de 1000 de spectacole, care nu se compară cu nimic din ceea ce am trăit şi am văzut ulterior, dar nici un punct de vedere, nici al calităţii, nici al cantităţi, nici al încărcăturii emoţionale. A fost un miracol pentru mine şi poate, momentul în care mi s-a pecetluit destinul”, spunea regretata artistă. Și anul acesta, spectatorii au putut reasculta melodii, dintre care, unele au devenit hituri. Cătălin, fiul artistei a reaprins flacăra iubirii, speranței și dragostei.

Acesta i-a readus pe scenă, pe unii dintre colegii Tatianei, nume mari în folkul românesc: Ocru, Dan Vană, Constantin Neculae sau Mircea Vintilă.

Pe scena Palatului Cultural au mai evoluat și tineri folkiști precum,  Luminița Donisa.  Acestora li s-a alăturat și apreciatul pianist Aurelian Epuraș, admirator declarat al Tatianei Stepa și prieten al lui Cătălin Stepa, împreună cu care au introdus în muzica folk un experiment muzical de excepție: piano-folk-ul.

Publicul spectator s-a bucurat de un adevărat regal artistic, muzică de calitate. Am văzut lacrimi de tristețe, emoții, candelă aprinsă și chitările  dragi Tatianei.

Dar și cu o speranță în viitor, pentru că, vin din urmă  tineri iubitori ai folkului și care, duc mai departe acest gen musical, atât de îndrăgit de români.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, cel care a avut și onoranta inițiativă de a-i conferi, în urmă cu câțiva ani, Tatianei Stepa, binemeritatul titlu de ”Cetățean de onoare (post mortem) al municipiului Lupeni”, a fost și el prezent la spectacol”Mă bucur că, de trei  ani de zile, după ce fratele meu s-a alăturat acestui proiect al lui Cătălin, prin care am reușit să aducem acest eveniment dedicat Tatianei Stepa, aici, la Lupeni, reușim împreună să ducem mai departe acest festival de folk. Le mulțumesc tuturor celor implicați, lui Cătălin Stepa, lui Ionuț Drăgotesc, Consiliului local Lupeni, Consiliului județean, care au o contribuție în organizarea acestui festival și le mulțumesc artiștilor care dau valoare acestui festival și care, prin muzica lor, păstrează vie amintirea celei care a fost Tatiana Stepa. Felicitări, tuturor !”, a conchis  primarul Lucian Resmeriță.

Pentru reușita evenimentului au contribuit Primăria și Consiliul local Lupeni, Consiliul Județean Hunedoara.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share