Căpitan medic Oana Stancu, transfer definitiv în echipa Spitalului Militar Timișoara

Cpt. Oana Stancu, medic specialist medicină internă, a venit în colectivul Spitalului Militar Timișoara prin detașare de la Spitalul Militar Central din București pentru a întării echipa medicală încă din luna mai 2020, când pandemia COVID-19 începuse să ia amploare iar spitalele din zona de vest a României se umpleau cu pacienți.
Doamna doctor, cu multă dibăcie, răbdare, forță, mai ales forță psihică, a coordonat Secția externă de boli infecțioase a Spitalului Militar Timișoara de pe stadionul CFR, timp de doi ani jumătate. Nu i-a fost ușor într-o perioadă plină de incertitudine și angoasă. În cadrul secției, sub coordonarea medicului militar Oana Stancu, au fost tratați mai bine de 1300 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV2.
Încet dar sigur, colega noastră a început să prindă rădăcini în zonă, a legat prietenii, i-a plăcut colectivul și a decis să rămână. Astfel, din septembrie 2022, promovând examenul pe post, este încadrată ca medic specialist medicină internă în secția medicină internă a Spitalului Militar Timișoara.
Cpt. Oana Stancu este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie, Științe și Tehnologie, Târgu Mureș. Din 2013 până în 2020 și-a desfășurat activitatea de medic rezident, ulterior medic specialist în secția medicină internă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr Carol Davila București, iar în prezent, este medic specialist medicină internă cu competențä în ecografie generală, în cadrul secției de medicină internă a Spitalului Clinic Militar de Urgență Dr. Victor Popescu Timișoara.
Deoarece este preocupată permanent de îmbunătățirea cunoștințelor medicale, medicul Oana Stancu este în curs de a finaliza a doua specializare medicală: reumatologia.
Activitatea doamnei doctor cuprinde diagnosticul și tratamentul specific specialității medicină internă pentru o categorie extinsă de pacienți, oferind consultații atât prin programul de consultații intersecții cât și prin programul de consultații de medicină internă din ambulatoriul integrat al spitalului.
Doamna doctor Oana Stancu poate fi contactată, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-15.00, la numărul de telefon: 0721841347, pentru programări la consultații în Ambulatoriu integrat și internări în cadrul secției medicină internă, cu bilet de trimitere de la medicul de familie.
Pandemia COVID-19 a avut și părți bune, echipa medicală a spitalului câștigând un medic valoros și devotat.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share