Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Caravana „Fii pregătit”  la Hunedoara

Astăzi 13 mai 2023, Caravana „Fii pregătit” a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență se află în municipiul Hunedoara, între orele 10 – 18.00 (în zona Kaufland – lângă statuia lui Michael Klein).

Principalul punct de atracţie al caravanei va fi un centru de formare mobil în care se pot organiza cursuri de instruire pentru acordare de prim ajutor în situaţii de urgenţă (centru mobil construit special pe structura unui tir, dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare). Cu această ocazie, pompierii ISU Hunedoara vor sta la dispoziţia locuitorilor orașului (indiferent de vârstă) pentru a le oferi răspunsuri la întrebări legate de prevenirea situațiilor care ne pot pune viața în pericol și vor prezenta, prin exerciții, tehnici de acordare a primului ajutor, dar și măsurile care trebuie luate în cazul producerii unor dezastre precum și informări privind comportamentul adecvat pentru ca riscul în cazul producerii unor situații de urgență să fie minim.

Caravana „Fii pregătit” este un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și susținut de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Valoarea totală a investiției este de peste 523.000 de euro, din care contribuţia Fundaţiei Vodafone România este de 400.000 de euro, restul sumei fiind asigurat de Fundaţia pentru SMURD. Cursurile oferite în fiecare localitate vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii etc. – şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face față. Participanții vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență şi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar cursul va conţine si o parte practică interactivă, ȋn care vor fi prezentate măsurile de prim-ajutor de către un paramedic SMURD, precum și demonstrații de stingere a incendiilor. ”Dezastrele afectează toate segmentele de populație, dar nu pe toată lumea în mod egal. UNICEF estimează că în jur de 50-60 la sută dintre cei afectați de un dezastru sunt copii. Este important ca această campanie să se adreseze în principal copiilor, deoarece aceştia își pot influența în mod pozitiv părinții prin ceea ce învață. Studiile au arătat că un copil care a trecut printr-un astfel de program educativ este mai puțin afectat,  în cazul în care trăieşte pe viu un dezastru”, a declarat  secretarul de stat, dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD și coordonator DSU.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share