Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cardiologie Baia Mare – Spitalul Sfantul Ioan

Factori de risc pentru bolile cardiace – cardiologie Baia Mare

Bolile cardiace si problemele cu inima pot aparea din foarte multe motive, atat de ordin intern, cat si extern. Acesti factori de risc nu fac decat sa accentueze probabilitatea de a dezvolta boli cardiace sau de a le înrăutăți pe cele existente deja. Astfel, in randurile ce urmeaza iti vom prezenta o serie de factori de risc pentru bolile cardiace, pentru a stii de ce sa te feresti si ce sa implementezi in viata ta de zi cu zi, si in plus, iti vom recomanda si o sectie de cardiologie Baia Mare.

 

Cei mai importanți factori de risc pentru bolile cardiace

  • Este printre principalele obiceiuri care duc la agravarea sau aparitia bolilor cardiace. Este dovedit stiintific faptul ca, fumatorii au de doua ori mai multe sanse la bolile de inima, comparativ cu nefumatorii.
  • Colesterolul crescut. Aceast/ substanta “grasa” se regaseste la nivelul celulelor din organism, dar si la nivelul sangelui. In cazul in care nivelul de colesterol devine mult prea ridicat, acesta incepe sa afecteze intregul organism. In cazul in care iti doresti sa reduci nivelul de colesterol pentru a te simti mai bine, incearca sa optezi pentru o alimentatie bogata in fibre, consuma multe fructe si legume, opteaza pentru carne si lactate slabe, redu consumul de dulciuri etc.
  • Este o afectiune care, daca exista in organism, afecteaza corpul din toate punctele de vedere, in special vasele de sange. In cazul in care ai fost diagnosticat/a cu diabet. medicul te va sfatui in ceea ce priveste stilul de viata recomandat pentru tine.
  • Sedentarismul. Acest obicei duce la randul sau la grave complicatii de sanatate. Sedentarismul duce la aparitia sau agravarea problemelor cardiace, crescand nu doar riscul la un eveniment cardiac neplacut, sau poate chiar tragic, ci si la cresterea colesterolului si a facilitarii aparitiei obezitatii.
  • Obezitatea. Acesta este un alt factor ce dauneaza intr-un mod extrem de grav organismului. Conform spuselor specialistilor, in cazul in care grasimea corporala este situata cu precadere in zona taliei, riscurile asupra inimii si a problemelor legate de aceasta sunt mult mai mari.
  • Stresul. Pe langa factorii de ordin medical, isi fac usor-usor aparitia si factorii de ordin psihic, care mai apoi se rasfrang in cele din urma aupra organismului. Un astfel de factor psihic este stresul, acesta duce de cele mai multe ori la infarct miocardic sau la accidente vasculare cerebrale. Stresul dauneaza inimii deoarece atunci cand organismul este stresat, se elibereaza diversi hormoni, care, in final, afecteaza diferite zone ale corpului, in mod special inima.

 

Cuvant de final

In randurile de mai sus ti-am enumerat doar cativa dintre factorii existenti ce produc riscuri, mai mari sau mai mici, asupra sanatatii inimii. Daca din pacate te confrunti si tu cu astfel de probleme ale inimii, si esti din Baia Mare sau imprejurimi, nu ezita sa ceri ajutorul sectiei de cardiologie Baia Mare de la Spitalul Sf. Ioan. Aceasta sectie de cardiologie din Baia Mare s-a  facut remarcata de-a lungul impului datorita rezultatelor remarcabile pe care doctorii cardiologi le-au obtinut in tratarea pacientilor. Insa pentru a te convinge, cel mai recomandat este sa apelezi de unul/ una singur/a la sectia de cardiologie din Baia Mare, iar medicii de acolo te vor indruma exact in ceea ce trebuie sa faci pentru a-ti pastra sanatatea la cote optime. Mai multe informatii: https://spitalsfantulioan.ro/specialitati-medicale/cardiologie/

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share