Care sunt primele semne și cum tratăm depresia în mod corect?  

Considerată a fi una dintre cele mai comune boli psihice ale secolului curent, depresia afectează un număr absolut impresionant de persoane în fiecare an, din toate categoriile de vârstă. Deși nu este trecută pe lista afecțiunilor grave, depresia este de foarte multe ori subestimată și destul de puțin înțeleasă, ceea ce o transformă într-o boala psihică deosebit de periculoasă dacă nu este tratată la timp și în mod corect. Lipsa energiei, ideile negative constante sau oboseala cronică reprezintă doar câteva simptome specifice depresiei, însă acestea pot fi asociate și altor afecțiuni. Se poate vorbi despre o potențială depresie doar dacă aceste simptome, precum și altele specifice, se manifestă pe o perioadă mai îndelungată de două săptămâni.

Depresia este în general destul de dificil de identificat, pentru că noi ca indivizi avem tendința de a nu admite faptul că ne confruntăm cu o problemă, astfel că aruncăm vina în complet alte direcții. Vestea bună însă este aceea că depresia poate fi tratată, procesul fiind unul mult mai simplu dacă aceasta este identificată în stadiile incipiente. Iată așadar câteva moduri prin care putem combate depresia într-un mod eficient.

            Apelarea la specialiști

Dacă există un tratament eficient pentru depresie, acela cu siguranță se poate regăsi în cabinetul medicilor de specialitate, având în vedere că aceștia sunt singurii care pot face o evaluare corectă și pot determina cu exactitate gradul în care o persoană se confruntă cu depresia. Psihoterapia aduce rezultate cu adevărat spectaculoase, de aceea este mai mult decât recomandat ca persoanele ce se confruntă cu această afecțiune, să apeleze de îndată la specialiști pentru a putea beneficia de un diagnostic și un tratament adecvat.

            Asumarea depresiei

Pentru a putea trata depresia, este necesar ca într-o prima etapă, persoana suferinda sa își asume faptul că se confruntă cu episoade depresive. Fără a face acest lucru, sunt destul de puține șanse ca un pacient să ia vreun fel de măsură împotriva depresiei. În general, este recomandat ca aceste persoane să nu se izoleze, ci din contră să încerce să petreacă cât mai mult timp alături de prieteni și familie. Acest lucru îi va ajuta să combată mult mai ușor episoadele depresive.

            Grija față de propria persoană

Depresia este o afecțiune complexă, ce te poate aduce până în punctul în care nu vei mai găsi sensul vieții, fapt pentru care este recomandat să nu permiți acesteia să dețină un control absolut asupra ta. De aceea, îți recomandăm să alegi cremă de față favorită, să aplici rujul preferat și parfumul care te face să te simți încrezătoare și să trăiești din plin. Cu cât vei petrece mai mult timp izolată, cu atât episoadele depresive vor fi mai intense.

Activitate fizică

Chiar dacă ultimul lucru pe care ți-l dorești atunci când ești depresiv este desfășori activități fizice, în realitate sportul îți poate fi un aliat de nădejde în combaterea stărilor neplăcute create de depresie. Astfel, recomandarea noastră este aceea de a desfășura în fiecare zi câteva exerciții fizice simple, iar starea ta generală va fi mult îmbunătățită, oferind totodată și organismului o doză de sănătate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share