Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban, deputat: Avem nevoie de politici publice și de programe orientate spre familie

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița și vicepreședinte în cadrul Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei și bărbați, a participat marți, 11 mai, la dezbaterea „Familia românească în 2022” care a avut loc în Plenul Parlamentului.
Au fost aduse în atenție problemele legate de viața de familie, iar potrivit unui studiu, cel mai important aspect care determină calitatea vieţii de familie este timpul petrecut împreună de membrii acesteia.
Studiul relevă că timpul petrecut în familie este indicat de 75% dintre respondenţi drept cel mai important aspect care determină calitatea vieţii, urmat de parenting/activităţi educaţionale cu cei mici (74%), starea de sănătate şi condiţia fizică (73%) şi starea emoţională (67%).
În acest sens, deputat Carmen Holban, a transmis un mesaj pe pagina de social media, cu privire la modul în care decidenții politici pot influența în bine viața de familie:
”Avem nevoie de politici publice și de programe orientate spre familie, care să influențeze în bine dinamica socială, economică și, implicit, demografia. La fel de importante sunt cunoșterea propriilor drepturi, schimbarea percepției în instituțiile care oferă asistență, dar și respectarea vieții de cuplu.” (Carmen Holban)

„𝐹𝑎𝑚𝑖𝑙𝑖𝑎 𝑛𝑢 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡. 𝐸𝑠𝑡𝑒 𝑡𝑜𝑡𝑢𝑙.” – 𝑀𝑖𝑐ℎ𝑎𝑒𝑙 𝐽. 𝐹𝑜𝑥

„Parcursul 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 în viață este legat, fără nicio îndoială, de familia în care se 𝑛𝑎𝑠̦𝑡𝑒 și 𝑐𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒. Temelia pe care se clădește viitorul tinerilor și performanțele acestora în viață sunt influențate semnificativ de #𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎, dar și de 𝑏𝑢𝑛𝑎̆𝑠𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 familiei din care provin.
Ieri, la Palatul Parlamentului, Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, a cărei vicepreședinte sunt, a organizat dezbaterea „𝐹𝑎𝑚𝑖𝑙𝑖𝑎 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑒𝑎𝑠𝑐𝑎̆ 𝑖̂𝑛 2022”. Sunt atât de multe cauzele care pot afecta viața unei familii, iar rolul nostru este acela de a le asigura tuturor o situație stabilă, astfel încât copiii să poată crește sănătoși și fără lipsuri.
Spusă sau nespusă, cea mai mare dorință a părinților este aceea de a le oferi copiilor lor ce este mai bun în viață.
Pentru ca acest lucru să se întâmple avem nevoie de politici publice și de programe orientate spre familie, care să influențeze în bine dinamica socială, economică și, implicit, demografia. La fel de importante sunt cunoșterea propriilor drepturi, schimbarea percepției în instituțiile care oferă asistență, dar și respectarea vieții de cuplu.
Întâlnirea de ieri, precum și 𝑍𝑖𝑢𝑎 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆ 𝑎 𝐹𝑎𝑚𝑖𝑙𝑖𝑒𝑖 pe care o vom sărbători pe 15 mai sunt momentele oportune pentru a le reaminti oamenilor că familiile sunt 𝑃𝑖𝑎𝑡𝑟𝑎𝐷𝑒𝑇𝑒𝑚𝑒𝑙𝑖𝑒 și viitorul societății și că trebuie 𝑠𝑢𝑠𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡𝑒, 𝑖̂𝑛𝑐𝑢𝑟𝑎𝑗𝑎𝑡𝑒 𝑠̦𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑒𝑟𝑣𝑎𝑡𝑒”, a precizat Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share