Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban, deputat: Majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copiilor pentru fiecare copil născut din sarcină gemelară

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, detalii privind majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copiilor pentru fiecare copil născut din sarcină gemelară.

Executivul condus de Marcel Ciolacu a adoptat în urmă cu două săptămâni o hotărâre de guvern care reprezintă un pas semnificativ în sprijinirea familiilor cu copii gemeni, tripleți sau multipleți: majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copiilor pentru fiecare copil născut din sarcină gemelară. Acești părinți se confruntă cu provocări financiare serioase, având nevoie de un sprijin suplimentar pentru a face față cerințelor și cheltuielilor crescute. Prin majorarea indemnizației de creștere a copiilor cu 50%, Guvernul oferă o soluție reală și mai mult decât necesară. Decizia nu numai că va aduce un suport financiar esențial familiilor în cauză, dar va avea și un impact pozitiv asupra ratei natalității în România.”, a precizat Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița.
Adoptarea acestor Norme metodologice creează condiţiile pentru aplicarea Legii 239/2009 care prevede majorarea indemnizației pentru creșterea copilului cu suma de 600 lei pentru fiecare copil provenit din sarcini multiple, precum şi pentru aplicarea Legii 240/2009 care extinde aria beneficiarelor de indemnizaţii pentru creşterea copilului.
Potrivit legii, în cazul naşterii de gemeni sau tripleţi, familia va primi pentru primul copil indemnizaţia în cuantum de 600 lei sau, opţional, 85 % din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4000 lei, iar pentru al doilea şi al treilea copil indemnizaţii suplimentare a câte 600 de lei pentru fiecare.
 
De asemnea, Normele Metodologice adoptate de Guvern vor face aplicabilă şi Legea nr.240/2009 care extinde aria beneficiarilor de indemnizaţie pentru creşterea copilului şi la tinerele care frecventează o formă de învăţământ şi nu au realizat venituri în ultimele 12 luni.
Indemnizaţia de 600 lei pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, se va acorda şi persoanelor care urmează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar sau, după caz, universitar, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale, considerându-se inclusiv perioada cuprinsă între absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului preuniversitar şi începerea învățământului universitar, în acelaşi an calendaristic.
În evidenţa Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale sunt înregistrate 1.726 de familii cu gemeni şi 20 de familii cu tripleţi. Pentru persoanele care la data intrării in vigoare a legii nr.239/2009 erau deja în plata indemnizației pentru creșterea copilului, indemnizatiile vor fi plătite retroactiv, respectiv din iunie 2009 și vor fi asigurate din oficiu. Noile norme vor intra în vigoare de la publicarea in Monitorul Oficial.

Carmen Holban a vorbit și despre construirea de către Consiliul Judeţean Dâmbovița a unui Spital de Pediatrie care va avea și o secție de oncologie pediatrică

”Spitalul va avea 70 de paturi și va fi o investiție benefică pentru comunitatea locală și pentru întregul județ. Un spital de Pediatrie modern și bine echipat va avea un impact major asupra sănătății copiilor și a tinerilor pacienți. Aici, specialiștii medicii pediatrii vor putea oferi îngrijire medicală de calitate, contribuind astfel decisiv la îmbunătățirea stării de sănătate a celor mai mici locuitori ai acestui județ. Sprijin guvernamental pentru proaspeții părinți și grijă deosebită din partea Consiliului Județean Dâmbovița pentru sănătatea celor mai mici locuitori ai județului și nu numai!”, a explicat Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița și membru în Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin