Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban, deputat: România trebuie să fie o țară a echității și a respectului reciproc!

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a participat astăzi, la Ceremonia publică militară organizată de către Garnizoana Târgoviște, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Evenimentul a avut loc în Piața Tricolorului din Târgoviște, unde liderii administrației locale și județene au transmis mesaje care vorbesc despre unitate, respect reciproc și idealuri comune.

”Pe 24 Ianuarie 1859, românii despărțiți de Milcov au dat mână cu mână în Hora Unirii și au arătat unei lumi întregi cât de multe putem realiza UNIȚI! Astăzi, mai mult ca niciodată, avem datoria de a împlini dorința românilor de pretutindeni și a celor care au înfăptuit Unirea Principatelor Române: o țară a echității și a respectului reciproc!  La Mulți Ani, Dâmbovița! La Mulți Ani tuturor dâmbovițenilor!  La Mulți Ani, România! La Mulți Ani tuturor românilor!”, a precizat Carmen Holban pe pagina de facebook.

Ziua Unirii Principatelor Române sau, neoficial, Ziua Micii Uniri este o sărbătoare publică a României celebrată anual în ziua de 24 ianuarie pentru a aniversa unirea Principatelor Române (Moldova și Țara Românească) realizată la 24 ianuarie 1859 prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor în ambele principate. Acest eveniment este considerat la fel de important, pe cât este considerat primul pas către obiectivul realizării unui stat român unitar, lucru care se consideră a fi realizat la 1 decembrie 1918, când Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a declarat unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">