Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban, mesaj de Ziua Drapelului Național al României

Anual, la 26 iunie, marcăm decizia din 1848 a guvernului revoluţionar care decreta tricolorul drept steag al tuturor românilor. Iniţial, culorile (albastru, galben şi roşu) erau dispuse pe orizontală. Schimbarea pe verticală a fost hotărâtă de regele Carol I, pentru alinierea la regulile steagurilor europene. Pe continent, drapel cu 3 benzi – similar cu al României – mai au Franța, Italia și Belgia, dar culorile acestora sunt diferite.
Conform legii, această zi este marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.
Și la Târgoviște a fost marcată Ziua Drapelului, unde oficialitățile locale au participat la mai multe evenimente dedicate acestei zile. Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a transmis un mesaj pe pagina de social media, cu privire la însemnătatea Drapelului:
Oriunde ne-am afla, Drapelul nostru ne aduce aminte de casă, de oamenii care au scris istorie și de eroii noștri care, pe câmpurile de luptă, și-au învelit sufletul în mătasea celor mai frumoase culori din lume.
🇷🇴 Ziua Drapelului, pe care astăzi o sărbătorim, este despre mândria de a fi român și despre sentimentele pe care le trăim la vederea celor trei culori.
🇷🇴 Am participat, alături de colegi și prieteni, la manifestările dedicate acestui eveniment, precum și la slujba de sfințire a Drapelului, care s-a desfășurat la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște.
🇷🇴 Cu bucurie am putut observa atât la slujbă, cât și în Piața Tricolorului, prezența tot mai numeroasă a tinerilor la astfel de momente. Este o dovadă de respect, dar și un semn de prețuire față de țara pe care, cu siguranță, toți o iubim.
🇷🇴 La Mulți Ani!”, a scris Carmen Holban, deputat și vicepreședinte PSD Dâmbovița.
Oficial Media - Carmen Holban, mesaj de Ziua Drapelului Național al României
Oficial Media – Carmen Holban, mesaj de Ziua Drapelului Național al României
Oficial Media - Carmen Holban, mesaj de Ziua Drapelului Național al României
Oficial Media – Carmen Holban, mesaj de Ziua Drapelului Național al României
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">