Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban: Noua Casă continuă și în 2023. Peste 330.000 de români au fost sprijiniți cu acest program

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a transmis pe pagina de facebook, faptul că pentru al cincisprezecelea an consecutiv, Ministerul Finanțelor facilitează achiziția unei locuințe, alocând un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul acestui Program, respectiv 1,5 miliarde de lei.

Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2023 se bazează pe analiza comportamentului băncilor și beneficiarilor în anul 2022 și pe tendințele pieței imobiliare și a creditelor ipotecare previzionate pentru anul 2023.

Carmen Holban: Statul facilitează și anul acesta obținerea de credite pentru cei care vor să-și cumpere o locuință!

 ”Prin programul conceput să vină mai ales în sprijinul tinerilor, Ministerul Finanțelor garantează următoarele sume în lei:
  •  66.500 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5%.
  •  119.000 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%.
 Datorită acestui program lansat în urmă cu 15 ani, peste 330.000 de români au fost sprijiniți în accesarea finanțării necesare cumpărării unei locuințe. Tinerii aflați la prima achiziție de locuință sunt cei care au nevoie de continuarea programului, aceștia neavând venituri suficient de mari astfel încât să poată răspunde condițiilor solicitate de bănci la accesarea unui credit ipotecar”, a precizat Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share