Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban: Proiectul de Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a participat astăzi, în calitate de membru al Comisiei de Sănătate în Camera Deputaților, la evenimentul care a marcat lansarea în județul Dâmbovița a Proiectului de Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce.
„Cancerul de col uterin este o afecțiune foarte des întâlnită în rândul femeilor din România, cu o incidență a cazurilor de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene – de 12,8 la suta de mii de femei.
Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.
Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.
Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate.
Pe această cale, doresc să-i felicit pe cei implicați în acest program de prevenție, și salut susținerea pe care președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, o acordă întregului sistem sanitar dâmbovițean.
De asemenea, îmi exprim întreaga apreciere pentru dna dr. Adriana Ciuvică, Manager de Proiect, INSMC, dna Mihaela Geoană, Președinte fondator al Fundației Renașterea, dna dr. Carmen Ungurean – Coordonator al Programului național de screening pentru cancerul de col uterin, dl prof. dr. Nicolae Suciu, Coordonator al Centrului de Prevenție, INSMC, dl Radu Anuți, expert, Centrul Sastipen, dna Cristina Bahnaru, expert, Centrul FILIA.”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share