03/03/2021

Câștigător Eurovision 2017. Cine va reprezenta Romania la Kiev

Telespectatorii au decis aseară cine este câștigătorul Eurovision 2017 România. Piesa „Yodel it!”,interpretată de Ilinca & Alex Florea va reprezenta țara noastră la Kiev, la faza internațională a Eurovision 2017.

Zece melodii au încercat să convingă publicul din România că merită să meargă la Kiev, la concursul internațional. Reprezentantul României la Eurovision a fost ales exclusiv de public. Toţi cei care au participat la televoting au intrat automat în cursa pentru câştigarea unei maşini. De asemenea, câștigător Eurovision 2017 România a primit un cec de 5.000 de euro, sumă care este destinată pentru pregătirea show-ului de la finala internațională, de la Kiev.

Cei care au concurat pe scena Eurovision 2017 România au fost: Ana Maria Mirică, cu piesa „Spune-mi tu”, Tavi Colen și Emma, cu „We own the night”, Maxim, alături de Nicolae Voiculeț — „Adu-ți aminte”, Ramona Nerra — „Save Me”, Eduard Santha — „Wild Child”, Instinct — „Petale”, Cristina Vasiu — „Set the Skies on Fire”, Mihai Trăistariu (Mihai) — „I Won’t Surrender”, Xandra — „Walk on By” și Ilinca feat. Alex Florea — „Yodel It”. 

Iată exact câte voturi a primit fiecare concurent în urma televotingului:  I

linca și Alex Florea au primit 10.377

Mihai Treistariu a primit 5.201

Instinct – 3.063 voturi

Maxim – 2.801 voturi

Xandra – 2.556

Cristina Vasiu – 2.222

Ramona Nera – 2.100

Eduard Santha – 1.331

Tavi Colen – 1.128

Ana Maria Mirică – 913 voturi

41 de țări și-au anunțat în mod oficial participarea în concurs. Portugalia și România se vor întoarce în concurs după un an de absență, în timp ce Bosnia și Herțegovina s-a retras din competiția de anul acesta din motive financiare.

Cel mai important site dedicat concursului european, Wiwibloggs, a făcut o analiză prin care a dorit să afle înainte cine e câștigător Eurovision 2017 România.

Editorii Wiwibloggs şi-au invitat cititorii să voteze piesa care ar merita să câştige Selecţia Naţională Eurovision 2017, iar favorită este de departe „Yodel It!“, cântată de Ilinca şi Alex Florea, foşti rivali în concursul „Vocea României“. Melodia, o îmbinare între rap şi yodeling, a obţinut peste jumătate din voturile exprimate, mai exact 979. De altfel, „Yodel It!“ este pe primul loc şi în preferinţele juriului Wiwibloggs, primind nota 7.36

realitatea.net

Distribuie acest articol Oficial Media
Share