Cât costă un post la Ambulanță? = 4000 euro

În dosarul privind angajările nelegale de la Serviciul de Ambulanță (S.J.A.) Neamț, DNA a dispus extinderea urmăririi penale pentru infracțiuni de corupție, față de alte 15 persoane și față de managerul general interimar al S.J.A. Neamț pentru alte infracțiuni față de cele deja mediatizate.

MORENCIU DAN DORIN, la data faptei manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA, asistent-șef în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată, ANDRONACHE GLADIOR, ambulanțier în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată, DOARBEȘ IONUȚ, angajat în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, RASCARACHE IOANA-CĂTĂLINAIACOB ANA-MARIAAFLOAREI PETRONELA LARISAALEXA DANIELACIUBOTARU ALEXANDRA-ANDREEAMATEI NECULAI VICTOR, persoană fizică (soția unuia dintre candidați), VRÎNCEANU MIHAI SEBASTIANFARAON IONELNEACȘU PETRUJIGĂU CIPRIAN CONSTANTIN și ROȘU MARIUS, toți angajați pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În perioada 02 – 17 mai 2022, managerul general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, prin intermediul suspecților Rozoschi Maria Luminița, Andronache Gladior și Doarbeș Ionuț, ar fi pretins și primit de la ceilalți 12 suspecți câte 4.000 euro/persoană pentru a fi declarați admiși la un concurs pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată în instituția mai sus menționată. Suma totală de 48.000 euro solicitată în condițiile de mai sus ar fi fost remisă inculpatului Morenciu Dan Dorin de către suspecții Rozoschi Maria Luminița și Andronache Gladior în data de 17 mai 2022, în interiorul unei pensiuni din municipiul Piatra Neamț. Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.  Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” se arată în comunicatul celor de la DNA. 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share