Cât de funcționale și utile sunt relațiile tale? 5-30 august, Venus în Fecioară

echilibru1

Venus aflată în Fecioara, începând cu 5 august (și până pe 30 august), alături de Mercur, Jupiter, Nodul nord, iar de pe 22 august şi de Soare, pare să anuleze orice dor steril, iubire conceptuală, gest nebunesc din dragoste, romantism de film etc… Planetele din Fecioara ne-au pus gând sever obligându-ne la evaluare şi analiză a tot ce mişcă şi nu mişcă în viaţă noastră, dar mai ales a relaţiilor în care ne-am pus speranţe de drum lung şi anvergură.

Planetele din Fecioara, mai ales Venus, nu s-ar zice că se înţeleg din priviri… nici cu Marte din Săgetător, cu atât mai puţin cu Saturn aflat în acelaşi semn. Iar Neptun, aflat peste drum (Peşti) e provocarea de a intui şi a şti până unde să mergem cu reperele şi până unde să deplasăm limitele astfel încât să fim suficient de înţelepţi, creativi şi generoşi, dar în acelaşi timp îndeajuns de pragmatici şi morali.

Totuşi, Venus face casă bună cu Pluto, când se întâlneşte cu Destinul, ceea ce înseamnă că e timpul unor decizii relaţionale care ies la iveală de la sine când permitem controlului să dispară.

În fine, luna august şi în special ultimele 3 săptămâni, sunt de evaluare şi de stabilire a „indicelui de funcţionalitate şi utilitate” a unor relaţii. Când adevărul nu mai poate fi ascuns, îngrijorarea nu mai poate fi reprimată, nemulţumirile legate de călălalt dar şi de sine însuşi urlă la noi, în interiorul nostru, când compromisul rămâne o soluţie doar pentru cei care nu înţeleg şi nu vor să recunoască ce vor, e timpul să ne dezvăluim intenţiile, alegerile interioare ale inimii, aşteptările şi obiecţiile…

 

Cine e atent, va şti care relaţii sunt de cursa lungă, cu cine merită să rămână alături şi să construiască, afectiv sau profesional, unde e de lucru spre a creşte funcţionalitatea etc… Va şti ce şi cât îi este util într-o relaţie.

Cine iubeşte, acum va găsi cele mai practice cai de a-şi arată iubirea.

Cine are nemulţumiri, şi toţi avem, acum nu mai poate să tacă.

Dar… atenţie la exagerări pentru că:
Prea multă critică, judecăţile prost orientate sau formulate pot să strice relaţii la care ţinem.
Gura, mintea şi emoţia ne pot lua pe dinaintea inimii şi ne pot conduce pe un teren arid al dezamăgirii, mâhnirii, izolării…
Prea mult pragmatism ne poate ţine departe de cei dragi şi ne poate arunca într-o poziţie de pseudo-moralitate şi pseudo-dreptate. Sau, în orice caz, într-un context toxic pe termen lung.
Tot ce e adevăr pentru noi nu trebuie să constituie adevăr şi pentru alţii, iar a-i forţă pe alţii să gândească exact că noi nu e o soluţie ci un impediment.

Cine e într-o relaţie care a rezistat şi a trecut deja multe teste, sau care abia stă să înceapă,  își va pune probabil întrebarea:„care e următorul pas, ce putem crea împreună, cum putem face relaţia asta să fie și mai utilă pentru amândoi?”

Mulţi fani ai romantismului se pot întrista la citirea acestor rânduri. Însă, în definitiv, avem nevoie din când în când şi de o aducere cu picioarele pe pământ, un dus rece, o infuzie de luciditate spre a nu mai nega ceea ce nu ne place ci a confruntă şi a rezolva inconfortabilele fisuri. Iar această perioada este o astfel de ocazie, în care unii dintre noi putem realiza că, în defintiv, orice relaţie este ceva foarte pragmatic. Ea aduce ceva în viaţă ta sau nu. Adaugă valoare sau nu. Adaugă destul din ce îţi doreşti sau nu… Poate fi reparat şi ajustat ceva într-o relaţie sau nu… Ai prins ideea.

Aşadar, luna august cu Venus în Fecioara, este detectorul de fisuri al relaţiilor. Dar poate fi şi soluţia, cadrul de resuscitare, vindecătorul…

De un lucru să fiti siguri! Ce va fi să plece, va pleca. Ce va trebui schimbat, se va schimba. Ce va putea şi va merita să fie păstrat, schimbat, îndreptat, vindecat, va fi. La fel, ce va merita să fie iertat, acceptat în cele din urmă şi iubit, va fi.

Fie primit!

Nicoleta Svârlefus- Astrocafe.ro

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share