Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cât rezistă în timp panourile solare? Află aici!

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le auzi de la proprietarii de case care se gândesc la instalarea panourilor solare este „cât rezistă acestea?”. Este greu să înțelegi costul inițial al consumului de energie solară fără să știi care este durata de viață a echipamentelor. Ele îți vor putea compensa consumul timp de zeci de ani, dar este important să înțelegi tehnologia din spate și ratele de degradare.

Iată ce trebuie să știi înainte să alegi să montezi panouri solare:

Cât rezistă panourile solare?

Ca regulă generală a industriei energetice, acestea funcționează optim aproximativ 25-30 de ani. Cu toate acestea, nu înseamnă că încetează producerea de energie electrică după acestă perioadă, ci că furnizarea de energie a scăzut prin raportare la ce consideră producătorii o cantitate semnificativă. Fotovoltaicele pot continua să funcționeze timp de mai multe decenii, având în vedere că nu sunt deteriorate fizic de vânt, fie de alți factori externi, ceea ce se datorează faptului că nu au părți în mișcare – ele se rup foarte rar din interior și sunt de obicei defectate doar de forțele exterioare, cum ar fi o montare deficitară sau o calamitate naturală.

Rata de degradare a panoului solar

Un studiu realizat în 2012 de Laboratorul Național de Energie Regenerabilă (NREL) a constatat că, în medie, randamentul panoului solar scade cu 0,8% în fiecare an. Această valoare se numește rată de degradare a echipamentului. Deși aceasta variază în funcție de marca pe care o cumperi, producătorii premium oferă rate de până la 0,3%. Acestea se îmbunătățesc constant pe măsură ce tehnologia se dezvoltă, iar procentele sub 1% sunt comune în întreaga industrie. Pentru o performanță optimă, descoperă panourile fotovoltaice de la Dbsolar, care sunt extrem de rezistente și care oferă o garanție îndelungată.

Ce înseamnă mai exact acetste cifre? De exemplu, o rată de degradare de 0,8% arată că în al doilea an panourile tale vor funcționa la 99,2% din randamentul inițial, iar până la sfârșitul celor 25 de ani de viață, vor ajunge la o capacitate de 80%. Un echipament ceva mai durabil, cu o valoare a ratei de 0,5%, va produce aproximativ 87,5% din cât o făcea inițial. Pentru a determina puterea proiectată a panourilor solare după o anumită perioadă, poți pur și simplu să multiplici rata de degradare cu numărul de ani de care ești interesat și să reduci acest număr de la 100%. 

Cea mai bună modalitate de a menține fotovoltaicele să funcționeze pe termen lung este să lucrezi cu un instalator de încredere, care oferă servicii de calitate. De asemenea, este important să cumperi panouri care au garanții pe o perioadă lungă – mulți producători oferă de la 10 până la 12 ani pentru produsele lor, care acoperă defecte și daune de mediu, precum și garanții de producție care durează de obicei în jur de 25 de ani.

Dacă te-ai hotărât să optezi pentru o astfel de sursă de energie, dar costurile îți depășesc actualele capacități de plată, există mai multe surse de finanțare – fie apelezi la un ajutor de la stat, fie faci un credit la una din instituțiile financiare disponibile. în cazul în care crezi că nu este o decizie care se cere aplicată imediat, fă un plan de economisire pe termen scurt sau mediu în acest sens.

Acestea fiind spuse, ia în considerare instalarea panourilor solare și schimbă radical modul în care consumi energia electrică în casa ta! Factura ta va fi redusă și portofelul tău îți va mulțumi!

 

Sursă: pinterest.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share