17/01/2021

Cătălin Ivan – ADN: ”Sunt, dacă vreți, opusul oportunistului. Am renunțat la cele trei funcții”

Cătălin Ivan s-a aflat la cea de-a doua conferință de presă a partidului Alternativa pentru Demnitate Națională, întâlnire ce a avut loc la Târgoviște în prezența membrilor și simpatizanților ADN, conduși de Florin Toader, liderul organizației Dâmbovița.

Cătălin Ivan

Deși a fost vocea care a avertizat că PSD se îndreaptă într-o direcție greșită, astăzi puțini știu cine a pornit manifestul pentru o politică social-democrată în slujba cetățenilor și nu aservită grupurilor de interese. A fost nevoie să cadă capete, după cum se știe din cronologia ultimilor ani, să pice guverne și să fie excluși membri PSD, și calea stângii românești încă n-a ieșit de sub stăpânirea mafiotă. O spune chiar Cătălin Ivan la o întâlnire cu presa:

”Am intrat în PSD intrând în Tineretul Social Democrat care pe atunci milita pentru o altfel de politică. Până în 2010 când Victor Ponta a câștigat alegerile prezidențiale această mișcare din interior era o mișcare reformatoare. Tinerii de atunci cu toții ne propuneam să schimbăm partidul din interior. Din 2010 până în 2012 această mișcare a murit. Practic, dacă până în 2012 eram un concurent reformator în interiorul partidului, din 2012 m-am trezit singur sau cu puțini care în jurul meu mai speram într-o reformare a partidului din interior.

Când am văzut că această reformă nu poate să mai aibă loc din diferite motive -Dragnea este unul dintre ele dar nu cel mai important cu siguranță nu singurul-, am ieșit public în 2014, am dus o luptă -inclusiv în presă din 2014 până în 2018 deci aproape 4 ani de zile- în condițiile în care ziceam lucruri împotriva lui Victor Ponta și Liviu Dragnea care cam controlau toată puterea în România în acel moment.

Cătălin Ivan: Dizidența mea a fost una continuă

Nu a fost un act de curaj, a fost un act de responsabilitate politică și vă spun că în fiecare județ erau oameni care gândeau ca mine, toate organizațile județene ale PSD, mulți dintre ei nu mai sunt în PSD sau sunt în PSD dar au fost trași pe linie moartă, cert e că nu mai dețin funcții de conducere, deși au avut funcții de conducere la momentul respectiv.

Deci dizidența mea a fost una continuă încă de când am intrat pentru că eu am crezut că acel PSD putea să aibă o șansă reală să schimbe partidul din interior, logica era că dacă PSD se reformează, fiind cel mai mare partid din România, și celelalte partide vor fi obligate să facă același lucru. Dacă PSD ar fi venit cu tineri curați în primul rând, cu o carieră profesională în spate, atunci celelalte partide ar fi trebuit să vină în contrapartidă cu politicieni de același fel. Nu s-a întâmplat prin urmare a trebuit să plec din PSD, nu m-a dat nimeni afară, am renunțat la toate funcțile de conducere pe care le aveam în momentul în care am intrat în conflict cu conducerea partidului. Eram președintele PSD Sector 1, cea mai importantă organizație PSD din țară, eram liderul delegației PSD din Parlamentul European și eram și purtătorul de cuvânt al partidului.

Alternativa la politica de clan

Deci sunt dacă vreți opusul oportunistului. Am renunțat la cele trei funcții pentru că am considerat că drumul meu și al PSD se desparțiseră și am creat un nou partid. Nu m-am dus în alt partid politic, consider că hibele pe care le are PSD-ul într-o formă sau alta se găsesc în toate celelalte partide politice deci nu este doar PSD-ul de vină pentru situația din România, toate funcționează exact la fel, mai noi sau mai vechi, mai mari sau mai mici, într-un fel sau altul toate sunt bazate pe politică de clan, pe nepotism, pe dorința avidă a liderilor de a se îmbogăți din banii publici repede și cât mai mult, deci singura alternativă pentru mine și pentru noi era această alternativă, Alternativa pentru Demnitate Națională, de aceea am creat acest partid.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share