Ce alimente sa consumi pentru a-ti imbunatati starea de bine - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ce alimente sa consumi pentru a-ti imbunatati starea de bine

Îngrijirea de sine este crucială pentru bunăstarea generală și este important să o practici zilnic. Îngrijirea de sine nu înseamnă doar să te dai jos din pat dimineața, să te speli pe dinți și să te îmbraci – este mult mai mult decât atât.

Alimente pentru starea de bine

Este vorba de a-ți face timp pentru a te asigura că atât fizicul tău cât și psihicul sunt în regulă. Prin wellness se înțelege starea de bine care apare pe toate cele trei planuri – fizic, psihic și spiritual. Când ești în armonie cu cele trei ajungi să te simți cu adevărat împlinit.

Când vine vorba de fizic, cea mai importantă parte a îngrijirii de sine este consumul unei diete echilibrate. Chiar dacă te duci la sală de cinci ori pe săptămână, dacă nu ai o dietă echilibrată, vei ajunge să lucrezi în zadar. Corpul uman este atât de inteligent, dar mulți dintre noi nu știm să îl ascultăm. De aceea anumite alimente ne dau o stare de bine pe când altele ne creează disconfort.

Dacă ești tot timpul obosit, te simțiți greoi sau balonat – ar putea fi momentul să evaluezi situația din frigider. Alimentele proaste pot fi principalul vinovat al multor simptome neplăcute, însă poți scăpa ușor de ele prin modificarea dietei.

Schimbarea aceasta nu se va întâmpla într-o zi, va fi un proces care va dura ceva timp însă nu înseamnă că trebuie să elimini alimentele care îți plac sau să începi să numeri câte calorii consumi. A trece brusc la o dietă restrictivă poate provoca anxietate, fiind un proces stresant. Ideea de bază este să observi ceea ce îți face bine și să îndepărtezi treptat ceea ce îți cauzează neplăceri.

Cu pași mici poți schimba mare parte din alimentele pe care le consumi și care nu îți sunt benefice cu unele sănătoase și care promovează o stare de bine.

Iată câteva fructe și legume pe care le poți consuma zilnic și care îți vor aduce schimbări semnificative în viața ta:

1. Dovleceii

Această legumă cu conținut scăzut de calorii poate fi folosită în multe preparate pentru a-ți transforma dieta într-un obicei care îți conferă o stare de bine.

Dovlecelul îmbunătățește digestia și reduce nivelul zahărului din sânge, contribuind în același timp la sănătatea sistemului circulator.

2. Merele

Cu toții am auzit că ar trebui să mâncăm un măr pe zi dar care este motivul? Merele sunt un superaliment, având o mulțime de fibre. Este un fruct excelent pentru cei ce își doresc să piardă în greutate.

După ce mănânci un măr vei resimți senzația de sațietate, însă fără se te simți greoi sau balonat. Vei beneficia de o sursă naturală de energie care te va ajuta să digeri mai repede ceea ce ai consumat anterior, datorită fibrelor care antrenează mișcările intestinale.

3. Avocado

Acest aliment bogat în substanțe nutritive te menține sătul și conține doza necesară de potasiu și antioxidanții de care are nevoie corpul de-a lungul zilei.

Avocado poate fi ușor de  amestecat în salate sau chiar transformat în unt de avocado pentru a fi consumat dimineața alături de pâinea prăjită.

4. Lămâile

Consumul de apă cu lămâie te ajută să speli corpul de orice exces de sodiu sau toxine care ar putea stagna în organism. Lămâia ajută procesul de digestie, deoarece adăugate în apă caldă, acționează ca un laxativ natural. Introdu în rutina ta o cană de apă caldă cu zeamă de lămâie și bucură-te de beneficiile acesteia asupra sănătății intestinelor tale.

Mesaj de luat acasă!

Cele mai mici modificări ale dietei pot avea cel mai mare impact asupra sănătății, iar corpul tău îți va mulțumi.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share