Ce ar trebui să știi înainte a expedia un colet ca firmă sau persoană fizică

Livrările de colete au atins un nivel istoric de interes în rândul populației. Pe fondul dezvoltării comerțului exterior, dar și al persoanelor de a se interconecta, oferindu-și pachete, de la distanțe mai mici sau mai mari, serviciile de curierat sunt la mare căutare.

Oricare dintre noi poate avea nevoie, la un moment dat, să apeleze la astfel de servicii și e bine să cunoaștem câteva elemente de bază, înainte de a trimite un colet.

Fie că suntem persoane fizice, care trimitem, de exemplu, familiei de la țară un pachet, fie că vrem să trimitem un cadou sau suntem o companie ce efectuează vânzări online, elementele la care trebuie să fim atenți, înainte a efectua o expediere, sunt aceleași.

Ce trebuie să ai în vedere, mai exact:

  1. Coletele fragile

Dacă te întrebi ce colete sunt considerate fragile, răspunsul este unul cât se poate de simplu. Vorbim despre acele obiecte confecționate din materiale foarte delicate sau a căror structură este una ce necesită manipulare cu foarte multă atenție și delicatețe. În situația în care trebuie să expediezi un astfel de colet, trebuie să acorzi o importanță deosebită modalității de ambalare, astfel încât produsul să ajungă la destinație în perfectă stare de funcționare sau utilizare.

În general, obiectul trebuie înfășurat într-o folie cu bule, care are rolul de a atenua șocurile eventualelor impacturi la care cutia ar putea fi supusă, în anumite situații. Pe de altă parte, e recomandat să specifici pe cutie, la exterior, faptul că acolo sunt obiecte fragile. Totodată, trebuie să optezi pentru o cutie puțin mai mare decât dimensiunea obiectului, pentru a putea exista acea zonă-tampon, care să fie umplută cu materiale menite să protejeze conținutul. Nu uita, în ultimă instanță, că obiectul centrat în cutie trebuie să nu se miște și să rămână fix în timp ce cutia este ridicată, răsucită sau așezată.

  1. Costurile de transport

Costul de transport reprezintă un element central în jurul căruia ar trebui să graviteze interesul tău, deoarece, mai ales în situația în care apelezi la aceste servicii frecvent, sumele ce se pot economisi, alegând cea mai bună ofertă, sunt considerabile. Dacă te interesează o colaborare avantajoază, poți alea la curierat național de la Pttexpress.ro.

  1. Indicații precise pentru livratori

De multe ori, expeditorii transmit informații eronate firmei de curierat, iar astfel de situații pot genera întârzieri în livrare. De exemplu, dacă adresa de livrare este greșită, la fel și numărul de telefon, curierul va avea nevoie de mai mult timp pentru a identifica destinatarul, asta în situația în care va reuși și nu va fi nevoit să trimită coletul înapoi la expeditor.

Notarea datelor cât mai exacte, chiar și cu informații suplimentare, cum ar fi anumite puncte de reper cunoscute de toată lumea, pot reprezenta un bonus ce te va ajuta să beneficiezi de cele mai bune servicii de acest tip.

În cele din urmă, nu uita că doar colaborând cu firme specializate și cu experiență vei avea parte de garanția unor servicii ireproșabile, la care te vei întoarce, cu încredere, de fiecare dată când vei avea nevoie.

Sursă foto: pexels.com

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share