Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ce diferenta exista intre comunicatele de presa si stirile pe scurt?

De foarte multe ori ai fost tentat sa pui semnul egal intre un comunicat de presa si o stire pe scurt pe care o citesti pe un site oarecare.

La o prima vedere cele doua seamana, insa daca te uiti mai atent si ai mai citit in trecut comunicate de presa si stiri vei observa foarte usor ca nu este unul si acelasi lucru. Diferentele dintre comunicatele de presa si stiri pe scurt pot fi de multe ori unele de nuanta, iar ochiul cititorului de rand nu le va vedea.

Comunicatele de presa sunt emise de regula de institutii, de firme, de companii, de afaceri, de branduri pentru a comunica ceva unui grup tinta, care poate fi format din jurnalisti, din clienti, din alte companii sau chiar din comunitati mai mari sau mai mici. Scopul comunicatului de presa este clar: informarea obiectiva si rapida. Prin comunicatele de presa cel care le emite isi doreste sa anunte ceva, sa invite publicul tinta la un eveniment, sa arate ce a mai facut in ultimul timp, ce a realizat, ce produse, servicii noi a mai adus pe piata, ce imbunatatiri au mai fost facute, cum a mai evoluat brandul, etc.

Un comunicat de presa va fi distribuit catre un numar mare de oameni, profesionisti, experti, catre comunitati in asa fel incat informatia din el sa ajunga la cat mai multi clienti sau potentiali clienti, la publicul tinta deja targetat, la jurnalisti din cat mai multe redactii. Prin comunicatele de presa firmele, institutiile isi doresc sa genereze stiri.

Stirile pe scurt iti ofera informatii relevante prezentate intr-o maniera succinta

Din comunicatul respectiv pot fi luate informatiile esentiale, pot fi cerute alte lamuriri si la final va fi publicata o stire. Comunicatul se poate posta ca atare pe site-uri, pe fluxuri de stiri la zi, daca emitentul o cere sau daca exista o rubrica speciala pentru comunicate de presa. Insa cel mai bine este ca dintr-un comunicat sa rezulte o stire in forma clasica, eventual documentata ceva mai bine. Atunci scopul final al comunicatului de presa a fost atins. Cei din publicul tinta vor parcurge o stire cu siguranta, in vreme ce un banal comunicat de presa poate fi trecut cu vederea foarte usor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share