08/12/2021

Ce este AutoHold?

El este prezent ca si dotare mai ales la masinile automate, dar se poate gasi si la masini cu cutie de viteze manuala.

AutoHold

AutoHold-ul creste confortul la volan atunci cand conduci o masina, mai ales in oras. El este prezent ca si dotare mai ales la masinile automate, dar se poate gasi si la masini cu cutie de viteze manuala, atata timp cat frana de mana a masinii este actionata din buton, controlata electric.

Ce face AutoHoldul?

El previne deplasarea masinii la semafor sau in panta, chiar daca masina este in drive. La masinile mai vechi trebuia sa stai cu piciorul tot timpul pe pedala de frana pentru a nu inainta sau trebuia sa dai masina pe liber.

Ce face mai exact? Functia autohold blocheaza discurile de frana folosind sistemul abs si sistemul de franare al masinii pentru a impiedica deplasarea ei inainte sau in spate. Franele sunt actionate electronic eliminand nevoia sa stai tu cu piciorul pe pedala de frana. Sistemul primeste o comanda pentru a tine franele pretensionate.

Cum am spus si mai sus. Ea apare la masini cu cutie automata dupa 2010 in sus si pe cutii manuale, dar cu frana de mana electronica.

Afla de la noi mai multe detalii despre butonul auto hold de la VAG.

Auto Hold poate lucra doar impreuna cu sistemul franei de mana controlate electronic. Previne deplasarea cand masina este in drive, inapoi, inainte chiar daca sunteti cu masina in panta ascendenta, descendenta sau pe drept.

De ce ne ajuta acest lucru si de ce sa platim pentru ca masina noastra sa aiba auto hold in dotare?

Ca sofer nu va mai trebui sa stai continuu cu piciorul pe pedala de frana pentru a impiedica deplasarea masinii. Foarte rar autoholdul se poate defecta.

Masina va fi mai comod de condus, mai confortabila si mai sigura in oras. Elimina riscul de a intra usor in masini din fata voastra. Autohold-ul este actionat si comandat de unitatea hidraulica de la ABS/ESP. Atunci cand franezi pentru a opri masina la 0, el pastreaza presiunea din sistemul de franare pentru a mentine rotile blocate.

De aceea atunci cand iei piciorul de pe pedala, toate franele raman presate si masina ramane pe pozitie. Comanda se anuleaza imediat ce apesi pedala de acceleratie.

In cazul in care senzorii de la abs, cei de rotatie roata, observa diferite valorile ale miscarii rotilor, forta de franare este controlata electronic pentru a opri masina complet.

De indata ce apasati acceleratia din nou, si in cazul cutiilor de viteza manuale eliberati ambreiajul, functia Auto Hold reduce din nou presiunea de franare.

Care este diferenta dintre Auto-Hold si asistenta la plecarea din rampa sau Hill-Holder?

In principiu cele doua sisteme functioneaza la fel, insa in realitate sunt total diferite. Hill-Holder este prezent mai mult la masini cu cutie de viteze manuala si el doar ajuta masina sa plece din panta fara sa se deplaseze in spate. Sistemul tine franele blocate cateva secunde doar, pentru a avea timp sa apesi acceleratia si sa eliberezi ambreiajul in panta. Auto-Holdul mentine masina pe loc pana ramai fara benzina daca vrei.

De retinut este sa nu confundati aceasta functie cu frana de mana, asadar cand parasiti vehiculul sa va aduceti aminte sa actionati frana de mana.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share