Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ce este extractul de Boswellia și ce trebuie să știm despre el

Boswellia serrata este un copac originar în Africa, India, precum și Peninsula Arabică. Din rășina acestuia se obține un extract popular, cunoscut sub denumirea de tămâie, care se folosește în medicina tradițională ayurvedică din India, datorită proprietăților sale anti-inflamatoare. Este de asemenea, folosit și în medicina clasică, sub formă de suplimente, ca tratament adjuvant într-o mulțime de afecțiuni. Acest extract conține niște compuși care se numesc acizi boswellici ce luptă împotriva inflamației și reduc stresul oxidativ. În continuarea acestui articol, vom discuta puțin despre compoziția acestui extract, despre proprietățile sale și cum se pot administra. 

Iată ce trebuie să știi despre extractul de Boswellia 

      Extractul de tămâie Boswellia conține până la 10% ulei esențial pur, având proprietăți similare medicamentelor din clasa steroizilor. Deși există mai multe tipuri de extracte de Boswellia, care sunt obținute din plante diferite, dar din aceiași familie, Boswellia serrata este principala sursă de ulei care să poată fi folosit în scopuri medicinale. Acest ulei s-a dovedit a avea efecte benefice în boli care afectează pielea, sistemul digestiv, sistemul articular și sistemul pulmonar. 

  • Osteoartrita – este o afecțiune degenerativă care afectează articulațiile, în special la persoanele cu vârstă înaintată, ce se caracterizează prin mobilitate redusă, durere și inflamație în principal la nivelul articulațiilor genunchiului, șoldului și mainilor. Într-un studiu din 2003, cercetătorii au descoperit că extractul de Boswellia a îmbunătățit semnificativ mobilitatea și a redus spasmele asociate acestei afecțiuni.
  • Astmul – astmul bronșic este o afecțiune în care se produce o cantitate crescută de compuși denumiți leucotriene, ce susțin inflamația. S-a dovedit prin studii că extractul de tămâie Boswellia blochează acțiunea acestor leucotriene, ajutând astfel la îmbunătățirea funcției pulmonare.
  • Diabetul – cercetările au demonstrat că suplimentele cu extract de Boswellia pot fi folosite în tratamentul adjuvant al diabetului. Într-un studiu realizat în anul 2014, participanților din grupul experimental li s-au administrat pastile de Boswellia de 400 g, de două ori pe zi, în timp ce participanților din grupul de control li s-au administrat pastile placebo. După 12 săptămâni, participanții din grupul experimental aveau valori semnificativ mai bune ale glicemiei, colesterolului și insulinei.

            Extractul de Boswellia poate fi administrat sub formă de capsule, așa cum îl găsești pe site-ul celor de la Vegis.ro, sau poți opta pentru esențial din această rășină. Un lucru important de menționat este ca atunci când cumperi suplimente pe bază de Boswellia, să te asiguri că acestea conțin cel puțin 37% acid boswellic. Cu cât procentul de acid este mai mare, cu atât extractul este mai pur, iar efectele benefice nu vor întârzia să apară. Dacă îți dorești să încerci acest extract, îți recomandăm să ceri întâi părerea unui medic specialist care te poate îndruma și îți poate face recomandările potrivite.

Sursa foto: Unsplash.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share