Ce este şi cât costă asigurarea RCA pentru înmatricularea unui vehicul?

Dacă tocmai ţi-ai cumpărat o maşină, va trebui să o înmatriculezi înainte de a începe să circuli cu ea. În cazul în care vehiculul este deja înmatriculat, conform legii, va trebui să treci dreptul de proprietate al maşinii pe numele tău, în cel mult 90 de zile din momentul în care ai încheiat contractul de vânzare cumpărare. Altfel, rişti să iei amendă şi rişti ca înmatricularea să fie suspendată. Pentru că un număr mare de persoane se regăsesc în această situaţie, a apărut şi întrebarea cât costă o asigurare în vederea înmatriculării?

asigurare RCA

Preţul asigurării în vederea înmatriculării este variabil

Preţul asigurării RCA pentru înmatriculare diferă de la o companie la alta şi este necesar să alegi cel mai bun preţ, conform cu obiectivele tale. Pentru a avea acces simultan la mai multe oferte, poţi apela la Asigurări Contactless, un broker de asigurări care îţi prezintă oferta mai multor companii, alături de numeroase alte facilităţi cum ar fi:

  • Posibilitatea de a încheia poliţa direct online, fără să fie necesar să te deplasezi;
  • Posibilitatea de a alege cel mai mic preţ raportat la calitate;
  • Asistenţă tehnică pentru a oferi toate actele necesare;
  • Posibilitatea de a comunica pe mail, pe chat-ul site-ului, pe whatsapp sau la telefon.

Ce trebuie să faci înainte de înmatriculare

Indiferent dacă maşina pe care ai cumpărat-o este nouă sau SH va trebui ca înainte să ajungi la înmatriculări să ai la ţine cartea de identitate a maşinii, RCA şi viză de la organul fiscal. În cazul în care maşina nu este în ţară, pe lângă documentele deja prevăzute va trebui să iei şi de la RAR certificatul de autenticitate. Ulterior, programează-te din timp pentru a nu pierde ore la cozi.

În cazul în care cumperi o maşină SH va trebui să cerţi vânzătorului copia de la CA astfel încât să poţi să circuli cu maşina pentru mai multe zile până în momentul în care o treci pe numele tău. În cazul în care persoana în cauză nu are RCA, atunci poţi să faci o asigurare pentru înmatriculare chiar în ziua în care ai cumpărat maşina şi aceasta va fi valabilă din ziua respectivă, aceasta fiind de altfel şi unica situaţie în care poliţa RCA este valabilă din ziua încheierii.

În cazul în care ai deja o asigurare RCA, dar pentru un vehicul pe care l-ai vândut, poţi să îţi recuperezi banii daţi pe asigurare, pentru perioada rămasă până când poliţa expiră, în cazul în care nu ai daune decontate pe RCA. Brokerul cu care colaborezi te va ajuta în sensul acesta şi va face tot ce este necesar pentru ca tu să îţi menţii intact sistemul de bonus şi malus şi să poţi începe un nou RCA pe noua maşină, de la clasă pe care deja o aveai pe vehiculul anterior.

Pentru asigurarea RCA pentru înmatriculare, ai nevoie de cartea de identitatea proprie sau de certificatul fiscal în cazul în care maşina este în proprietatea unei firme şi de o factură. Ulterior, brokerul te va îndruma şi îţi va prezenta toate ofertele, astfel încât să obţii cea mai bună asigurare RCA pentru tine.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share