Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ce este și ce nu este spiritualitatea? Jupiter cuadratură Neptun

În anul 2019 vom avea activat pe cer un aspect mai tensionat, între două planete grele. Efectele vor fi atât în plan social, cât și în plan personal. Voi vorbi de efectele pe care noi le vom simți în primul rând în interiorul nostru. Orice planetă îndeplinește și o funcție psihică după care ne putem ghida.

Ce este și ce nu este spiritualitatea?

Jupiter (cunoscut ca și Zeus în mitologia greacă) dirijează legile după care funcționează societatea. Guvernează religia, filozofia, înțelepciunea, expansiunea, creșterea, asumarea de riscuri, nevoia de experimentare, corectitudine, credințele noastre. Răspunde la întrebarea: „Tu în ce crezi?”.

Toți avem un sistem de credințe, toți credem în ceva, toți avem un sistem de valori etice și morale, mai mult sau mai puțin, după care funcționăm. Jupiter de multe ori, deși este denumit Marele Benefic, aduce exact inversul. Pentru că el nu face altceva decât să  confirme și să crească, să expansioneze credințele fiecăruia.

Ce și cât merit eu?

Dacă tu crezi și ești convins că nu meriți ceva, exact asta se va întâmplă. Nu vei avea parte de acel ceva. Dacă el îți tranzitează o casă (a banilor, a carierei, a relațiilor) și, în acel domeniu de viață găsește nereguli, va funcționa mai degrabă ca un Saturn (luându-ți decât oferindu-ți). Sau, dându-ți în exces ceva care să-ti confirme ție credințele.

Jupiter este și justițiarul zodiacului, deci în domeniile de viață în care ceva nu este corect, va aduce adevărul. El pune lupa pe ce este deja acolo, și, în funcție de ce găsește, aia mărește.

Dacă îți tranzitează casa prietenilor de exemplu și acolo, în acel domeniu de viață, ai prieteni falși, el va aduce și va scoate la lumina adevărul, ca tu să poți vedea mai bine lângă cine stai. Sigur, îți poate aduce șanse de noi prieteni benefici pentru tine, dar mai întâi va face un fel de curățenie.

Adevărul iese la iveală

Concluzia despre Jupiter este că el, ca funcție psihică interioară, guvernează credințele noastre, ce ni se pare că știm, unde deținem adevărul.

Pe lângă efectul lui Jupiter (care acum se află în domiciliu, în Săgetător): de a dori să ne extindem nivelul de cunoștințe, de a învața ceva nou, de a călători, a afla despre alte culturi și civilizații, de a afla adevărul din noi, de a face o călătorie spirituală, mai avem și efectul cuadraturii cu Neptun.

Personal, până acum, mi s-a părut mai mare efectul lui Jupiter în Săgetător cuadratura cu Neptun, decât cel al lui Jupiter în Scorpion. Jupiter în Scorpion a scos multe secrete la suprafață, multe subiecte ascunse, tabu au ieșit la iveală. Atunci s-a pus în discuție subiectul #metoo. Dar cu acest aspect tensionat de acum, ies mult mai multe la suprafață. Ni se scot niște filtre prin care nu vedeam clar și acum ne șochează adevărul despre ce credeam noi că funcționează ca lege și ce funcționează de fapt.

Și eu în ce mai cred?

Ca exemplu, eu credeam în ceva, aveam niște legi după care funcționam la nivel interior și pe care le consideram clare, testate, experimentate, nimeni nu mă putea contrazice. Eram foarte sigură pe ce spuneam. Acum, mi-am pierdut parcă sistemul meu propriu de credințe, nu mai știu în ce să cred, nu mai știu ce funcționează și ce nu, ce este adevărat și ce nu.

Neptun (Zeul marilor) reprezintă un ideal, ceva spre care noi tindem, ne aduce și intuiția și conexiunea cu planuri paralele dar și iluzii, decepții, minciuni.

Faptul că acum suntem forțați cumva să echilibrăm credințele cu idealurile, ne va scoate din multe filme în care eram, ne va pune mereu întrebarea în inconștient: Dar eu în ce mai cred? 

Toate planetele în Capricorn duc la schimbarea din rădăcina a structurilor sociale. Ne fac să simțim că parcă totul se dărâmă în jurul nostru, că nu mai reușim să punem mâna pe nimic palpabil. Ce era cândva funcțional, acum nu mai este…este normal ca fiecare să se întrebe: „Și drumul meu care mai e?”. 

Ce mai funcționează și ce nu?

Aveam un job, o relație, o situație de orice gen care mă satisfăceau oarecum înainte, acum simt că plutesc în nesiguranță, nici un sistem în care credeam, nu mai mă bucură. Serviciul nu mai îmi convine, dar nici nu știu ce aș face altceva, niciuna din structurile sociale existente nu mi se mai par funcționale. Cam asta este atmosfera generală.

Sunt multe schimbări la nivel subtil:

  • Jupiter în Săgetător: ne dă senzația de dor de ducă, aș pleca în lume, nu știu unde, dar aș pleca.
  • Planetele în Capricorn: simt nevoia de o restructurare la nivel interior a poziției mele în lume.
  • Uranus în Taur (din 6 martie): schimbări bruște ale sistemului meu de valori, a stimei de sine, a modului în care îmi câștig banii.
  • Kiron în Berbec: nevoia de a-mi găsi identitatea, cine sunt eu, ce vreau, nevoia de a fi acceptat.
  • Nodul Nord în Rac: vreau să-mi găsesc locul dar pentru asta trebuie să mă deschid emoțional și să îmi ascult sufletul.
  • Cuadratura Jupiter Neptun: și eu în ce mai cred?

Spiritual este acel om care știe că nu este spiritual

Soluția este să ne adaptăm schimbărilor, care vor veni mereu. Este o vorbă :”Singura constantă în viața mea este schimbarea”. 

Și a două soluție ar fi RECUNOȘTINȚA. Accept și primesc cu ușurință tot ce trebuie să schimb în mine, tot ce ce trebuie să las să plece, tot ce vine nou spre beneficiul meu. Evoluția noastră este continuă, orice tendința de a crede că suntem „deja evoluați” și nu mai avem nevoie de nici o experiență, este una falsă, din Ego. Orice credință că deținem adevărul suprem într-o chestiune este de domeniul fantasticului. Spiritual este acel om care știe că nu este spiritual.

Pentru că cel mai important aspect despre care ne vorbește această cuadratură Jupiter Neptun este fix despre spiritualitate și spiritual. Aici ne pune cel mai mult la îndoială credințele. Ce este și ce nu este spiritualitatea? Ce este și ce nu este un om spiritual?

 

Astrolog Crina Constantin

voceaastrelor.wordpress.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin