Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ce este și cum se configurează un server dedicat

Dacă intenționezi să-ți faci afacerea cunoscută în mediul online, ar trebui să iei în considerare și serviciul de găzduire a site-ului web. De regulă, tipul de găzduire web este ales în funcție de nevoile operaționale ale site-ului. Proprietarii de afaceri mici, de exemplu, optează de obicei pentru găzduire partajată, însă antreprenorii care tind spre creșterea traficului au nevoie de servere web dedicate cu flexibilitate, performanță și securitate.

cum se configurează un server dedicat

Un server dedicat, așadar, este o soluție de găzduire, în care un server web este închiriat doar de o singură persoană. Spre deosebire de găzduirea web partajată, unde mai mulți clienți împart același server, un server dedicat poate fi folosit doar de clientul care îl închiriază.

Un astfel de tip de server oferă site-ului tău propriul server separat, astfel încât mai multe site-uri web sau aplicații nu trebuie să partajeze aceleași resurse de server. Acest lucru permite site-urilor web cu cerere mare de trafic să ofere o experiență de utilizator consistentă și fiabilă chiar și în timpul creșterilor mari de trafic.

Și, cum configurarea acestui server web este la fel de importantă pentru un hosting în România de calitate, mai jos găsești câțiva pași simpli care te vor ajuta să ai o experiență mai plăcută.

1.   Alege un procesor convenabil pentru tine

Prima alegere, este, bineînțeles, procesorul sau unitatea centrală de procesare. Numărul de nuclee CPU de care ai nevoie, determină ce procesor vei alege. Nucleele CPU, de exemplu, nu sunt singurul factor decisiv atunci când creezi un server dedicat pentru site-ul tău,  însă deciziile se iau și în funcție de ceea ce găzduiește. Numărul de site-uri web pe care le găzduiește traficul și dimensiunea bazei de date la fel își au rolul în alegerea procesorului.

2.   Selectează o Cotă de rezervă și un Serviciu de securitate

În mod implicit, backup-urile sunt stocate într-un centru de date separat de serverul tău. Ai, de asemenea, opțiunea de a-ți stoca backup-urile în cloud prin Acronis, oferindu-ți mai multe opțiuni de recuperare decât primul centru de date ales. Cantitatea de spațiu pe disc necesară pentru backup depinde de cantitatea de date stocate pe server și de programul de backup.

Serviciul de Securitate la fel vine cu securitate de bază, dar ai și opțiunea de a adăuga prevenirea intruziunilor gestionate prin intermediul stivei de amenințări. Securitatea datelor este primordială atunci când te gândești cum să găzduiești un server dedicat.

3.   Selectează un Sistem de operare și Panou de control

După configurarea backup-ului și a securității opționale, următorul pas este să selectezi sistemul de operare și panoul de control. Poți alege între Linux și Windows, în funcție de cadrul în care ți-ai creat site-ul sau aplicația. Pentru utilizatorii de Windows însă, licențele pot varia în funcție de nevoile sale, așa că alege cu grijă tabloul de distribuție.

La fel, nu uita de panoul de control, deoarece unele produse oferă interfața grafică de utilizator necesară pentru funcționalitatea serverului, a site-ului web și a aplicației. Astfel, ar trebui să te gândești dacă ai nevoie de un panou de control pentru întreținerea și dezvoltarea serverului și dacă echipei tale îi va plăcea să lucreze cu o interfață de linie de comandă.

4.   Decide-te asupra RAM, stocare și alte opțiuni RAM

Ar trebui să iei în considerare câte site-uri web sau aplicații intenționezi să găzduiești și câți utilizatori le vor accesa în fiecare lună. Mărimea bazei de date joacă, de asemenea, un rol important, întrucât bazele de date mai mari necesită mai multă memorie RAM pentru a gestiona sarcinile de calcul. Totuși, este important să reții că poți face upgrade mai târziu, dacă este necesar.

5.   Ia în considerare și alte detalii semnificative

cum se configurează un server dedicat

      Indiferent dacă ai nevoie de conformitate, de rețea, de e-mail de afaceri sau de găzduire pentru întreprinderi, Megahost are o soluție pentru tot ceea ce cauți. Soluțiile personalizate sunt disponibile și după discuții aprofundate cu echipa de vânzări pentru a asigura o găzduire adecvată.

Pe scurt, un server dedicat oferă mai multă flexibilitate, control, securitate, scalabilitate și fiabilitate decât alte soluții de găzduire. MegaHost te ajută cu toate informațiile necesare și îți pune la dispoziție servicii de hosting web, care includ: înregistrare domenii, găzduire dedicată, VPS hosting, certificat ssl, cPanel, găzduire SSD, precum și alte servicii importante! Nu ezita să contactezi echipa de asistență pentru a face cea mai bună alegere în favoarea unui hosting ieftin și calitativ!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share