15/05/2021

Ce iarnă frumoasă avem în această primăvară la STRAJA

Programul practicării sporturilor de iarnă a fost modificat…..

Suntem la mijlocul lunii martie și schiem ca în luna ianuarie!

Primăvara asta ne-a adus cadou-  flori înghețate!

Cât a nins? Cam o noapte întreagă! Cât mai ninge? Cam o săptămână!

S-a depus un strat nou de zăpadă noaptea trecută la Straja. Aproape 24 de ore de ninsoare continuă.

 Noi v-am spus că abia acum ….vine iarna.

Investițiile derulate în stațiunea montană Straja clasează domeniul schiabil pe primul loc în România,  în ceea ce privește infrastructura oferită și dedicată pasionaților de sporturi de iarnă. Investițiile publice realizate de administrația locală din municipiul Lupeni,  dar și cele private,  au avut  un efect pozitiv asupra turismului de iarnă din stațiune.

Colaborarea administrație-investitori privați este și un exemplu de bune-practici și pentru alte zone ale țării. Iar sezonul de schi care a debutat încă de anul trecut în decembrie, în plină pandemie,  a fost pe departe, cel mai bun din ultimii ani, de când se practică sporturile de iarnă în stațiunea hunedoreană. Straja a fost luată cu asalt de  mii turiștii veniți din toate colțurile țării, pe weekend numărul acestora depășind 5000.

”În plin sezon se schiază pe 30 de  kilometri de pârtie, pe cel mai mare domeniu schiabil din România. Nu foarte multe stațiuni montane din România pot spune că dispun de  atâtea instalații pe cablu, așa cum există la noi, în  Straja. Chiar în plină pandemie, am organizat diferite concursuri sportive unde s-au înscris sute de concurenți, iar din 15 martie programul instalațiilor se modifică tot în favoarea iubitorilor sporturilor de iarnă”,  a  ținut să ne declare Emil Părău.
În stațiunea montană Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalație de transport pe cablu. Cinci dintre  acestea beneficiază și de instalație de nocturnă,  fiind posibilă utilizarea pârtiilor pînă  târziu, în noapte, a cestea fiind întreținute cu ajutorul ratraku-rilor de zăpadă.

Iar noul  program de funcționare al instalațiilor  este următorul: de luni și până joi inclusiv, vor funcționa telescaunele: 1, 2 și 4 cu nocturnă pentru telescaunul 1 până la ora 21.oo, de vineri și inclusiv duminică vor funcționa telescaunele: 1, 2, 4 și teleschiul 3 și 5. Nocturna funcționează pentru telescaunul 1 până la ora 21:00 și teleschiul 5 până la ora 20:00.  Reviziile se efectuează alternativ,  în fiecare zi de marți.

Programul se poate schimba în funcție de condițiile meteo. Stratul de zăpadă se menține foarte bine, și conform prognozei  meteorologilor, se va putea schia în condiții optime  și în luna viitoare.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share