Ce nu se spune la TV! Toată lumea e concentrată pe Ucraina, în timp ce dezastrul (economic) ar putea veni din China

Pare inexplicabilă politica ”zero Covid” adoptată de Partidul Comunist în condițiile în care varianta Omicron s-a dovedit a fi o simplă răceală. Forțele de ordine acționează cu o brutalitate nemaintâlnită. Iar mass-media descoperă că politicieni ca Justin Trudeau ar avea de unde să se inspire în așteptarea următorului val.

Dacă Marea Resetare rămâne un obiectiv de atins măcar în Occident, atunci războiul din Ucraina și politica ”zero Covid” din China vor determina criza mult așteptată.

Adevaruri ascunse. Ce nu se spune la TV

Aproape 400 de milioane de oameni, din circa 45 de mari orașe din China, se află în prezent în carantină totală sau parțială, potrivit CNN. Împreună, acestea reprezintă 7,2 trilioane dolari, adică 40% din produsul intern brut al Chinei.

Este cel mai mare risc pentru economia globală, despre care aproape nimeni nu vorbește. Portul Shanghai a gestionat peste 20% din traficul de mărfuri din China în 2021, iar acum este paralizat. Alimentele putrezesc blocate în containere de transport maritim fără acces la refrigerare.

Companiile aeriene de transport de marfă au anulat toate zborurile în Shanghai, iar peste 90% dintre camioanele care sprijină livrările de import și export sunt în prezent scoase din funcțiune.

Dacă în China măsurile aberante de combatere a pandemiei vor continua, ne vom aminti cu nostalgie de inflația de doar 10-20 la sută. Noile prețuri (la orice!) și penuria de alimente ne vor lovi în moalele capului.

Se va declanșa ”mama tuturor crizelor”, iar salvarea va veni de la bunul nostru prieten Klaus Schwab.

Autor: Adrian Onciu

Sursa: Telegram Rezistenta

Distribuie acest articol Oficial Media
Share