Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ce să alegi – bicicleta electrica full suspension sau hardtail?

Atunci când încerci să te decizi ce bicicletă electrică ai nevoie, poți pentru început să-ți pui aceste întrebări: Ce bicicletă ai avut în trecut și ți-a plăcut? Ce ai avut în trecut și nu ți-a plăcut? Unde vei dori să te plimbi cu bicicleta?

bicicleta electrica

Dacă vrei o bicicletă ca să poți ține pasul cu prietenii, alege ceva asemănător. Nu vei putea să ții pasul cu bicicletele de șosea de exemplu dacă ești pe o bicicletă de munte. Iar o bicicletă de șosea nu va face față terenului accidentat.

Dar în primul rând, alege bicicleta pentru nevoile tale și modul tău de ciclism.

3 pași de bază când alegi o nouă bicicletă

Procesul de cumpărare a unei biciclete se poate reduce la trei pași de bază:

Bicicleta potrivită pentru tine va depinde de modul  și locul în care intenționezi să mergi pe ea;

  • Ia în calcul în calcul performanța și costul

Bicicletele dintr-o anumită categorie și gamă de prețuri au, în general, tipuri similare de componente. Dar fii gata să plătești mai mult pentru componente mai performante sau materiale pentru cadru, cum ar fi carbonul;

  • Asigură-te că bicicleta ți se potrivește

Bicicletele vin într-o gamă largă de dimensiuni, așa că începe prin a găsi dimensiunea cadrului care ți se potrivește în funcție de înălțimea ta.

Bicicleta de munte

Bicicletele de munte sunt concepute pentru a parcurge trasee accidentate. Acestea au ghidon plat sau vertical și o gamă foarte redusă de viteze pentru a pedala pe trasee abrupte. Majoritatea bicicletelor de munte au un anumit tip de amortizoare sau suspensie. Bicicletele de munte cu suspensie doar în față se numesc hardtails; bicicletele de munte cu suspensie atât în față, cât și în spate se numesc biciclete electrice full suspension. Bicicletele de munte fără suspensie se numesc rigide. Bicicletele de munte pot fi echipate pentru a fi utilizate ca biciclete de turism sau de naveta, deși nu sunt la fel de ușoare sau eficiente ca bicicletele tradiționale de turism sau de navetă.

Ce să alegi – full suspension sau hardtail?

Atunci când vine vorba de alegerea între o bicicleta electrica full suspension și una hardtail, trebuie să iei în considerare stilul tău de ciclism și tipul de trasee pe care le parcurgi cel mai des.

Bicicletele hardtail sunt mai ușoare și mai eficiente în pedalație, datorită faptului că nu au suspensie în partea din spate și, prin urmare, transferă mai bine energia la roți. Acest lucru le face mai potrivite pentru cicliștii care preferă trasee mai tehnice și rapide, precum cele de cross-country sau de trail.

Pe de altă parte, bicicletele full suspension sunt mai confortabile și mai stabile pe teren accidentat, datorită suspensiei care absoarbe impactul și menține roțile aderente la sol. Aceste biciclete sunt mai potrivite pentru cicliștii care preferă trasee mai dificile, cu teren accidentat sau cu coborâri abrupte, precum cele de downhill sau de enduro.

Alegerea între o bicicletă full suspension și una hardtail depinde de preferințele personale ale ciclistului și de tipul de teren pe care îl preferă. Dacă îți place să parcurgi trasee tehnice și rapide, o bicicletă hardtail ar fi mai potrivită, în timp ce dacă preferi terenul accidentat sau coborârile abrupte, o bicicletă full suspension poate fi alegerea potrivită pentru tine.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share