08/12/2021

Cele mai bune idei pentru a-ți ilumina curtea sau grădina. Cum să creezi atmosfera ideală

Este foarte important să te asiguri că grădina sau curtea ta sunt iluminate corespunzător, nu doar pentru a crea o ambianță plăcută, cât și pentru o vizibilitate optimă și o mai mare siguranță.

Descoperă cum să folosești lumina pentru a te bucura mai mult de zonele exterioare ale casei tale prin aceste idei practice și decorative. 

Idei care să te ajute să creezi atmosfera ideală prin iluminarea grădinii sau a curții tale

Este recomandată o bună iluminare exterioară, atât pentru confortul tău, cât și pentru securitatea locuinței tale. Iată cum poți să aduci și o îmbunătățire estetică spațiului.

 Alege pentru fiecare zonă un anumit tip de iluminat 

Un bun punct de plecare pentru iluminatul grădinii este împărțirea spațiului exterior în diferite zone, în funcție de utilizarea acestora și de caracteristicile sale. Fiecare dintre ele va avea nevoie de tip diferit de lumini.

Spațiile unde vă așezați necesită o lumina ambientala mai blândă și mai primitoare, în timp ce locurile în care faci diverse activități, precum zona de grătar, aleile sau scările, au nevoie de lumini mai intense.

Este important să iluminați bine aceste spații. Poți să vezi aici lămpile stradale pentru iluminat de la Ledel.ro, ideale pentru curtea ta.

Pentru intrarea în casa vei avea nevoie de suficientă vizibilitate, mai ales la ușa din față.

Poți instala un proiector sau spot cu un detector de prezență în acest loc. Senzorul detectează orice mișcare și se aprinde automat, fiind o modalitate eficientă de a spori securitatea casei tale.

 Cum să evidențiezi elementele esențiale

Lumina este o resursă ideală pentru pentru a scoate în evidență acele zone sau elemente care sunt deosebite în grădina noastră, de la piscină la un copac mare și înfrunzit, o fântână sau zona cu flori. Iluminarea acestor puncte în mod corespunzător servește la înfrumusețarea peisajului.

Fiecare dintre ele necesită o soluție diferită: poți folosi spoturi pentru perimetrul piscinei (sau chiar lumini submersibile) sau poți atârna felinare pe ramurile copacului tău preferat.

Lumina ne ajută să evidențiem plantele și să maximizăm frumusețea florilor. Poți să folosești lumini așezate la baza lor, astfel încât acestea să fie ascunse. Astfel, vei da spațiului o notă magică.

 Ghirlandele ușoare sunt deosebite

O idee deosebită pentru iluminatul ornamental pentru grădină: ghirlandele.  Sunt exact ceea ce ai nevoie. Datorită luminii lor subtile și delicate sunt capabile să creeze o atmosferă confortabilă. În plus, sunt foarte versatile, le poți folosi unde și cum dorești.

O idee: atârnă ghirlande deasupra terasei și te vor ajuta să simulezi magia unui cer înstelat. 

Creează lumini și umbre

Umbrele de noapte din grădină sunt esențiale pentru a obține senzații diferite în fiecare colț, fie că sunt relaxante sau dinamice. Există mai multe strategii pentru a obține lumini și umbre, de la folosirea luminilor încastrate în pământ, până la plasarea unor lămpi de înălțime joasă sau mijlocie în zonele de relaxare.

Controlul intensității luminii în fiecare zonă este foarte important, mai ales pentru a evita  excesul. Cu toții ne dorim să găsim în grădina noastră un spațiu de relaxare și liniște, cel puțin noaptea. Poți obține acest lucru prin plasarea luminilor slabe în zonele unde îți petreci timpul. 

Iluminarea exterioară este importantă atât pentru siguranța casei, dar și pentru estetică. Utilizarea unor surse potrivite te poate ajuta să creezi o atmosferă relaxantă, ideală pentru serile în care vrei să-ți încarci bateriile, dar poate și să înfrumusețeze peisajul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share