Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cele mai bune remedii antistres

Cele mai bune remedii antistres

Rhodiola Rosea: susţine capacitatea de apărare a organismului la diferite tipuri de stres: intelectual, fizic, psihic, termic, lipsă de somn, expunere la substanţe toxice. Menţine natural acţiunea serotoninei, dopaminei și a metabolismului energetic celular, crescând, în același timp, capacitatea de utilizare a oxigenului celular. Rhodiola are proprietăţi de stimulare a vigorii, longevităţii și vieţii sexuale.

rhodiola

Sunatoarea: actioneaza ca medicamentele antidepresive determinand scoarta cerebrala sa elibereze neurotransmitatori care induc anumite stari emotionale, cum ar fi optimismul, entuziasmul, tonusul psihic.

sunatoare

Passiflora: se utilizeaza ca adjuvant in: anxietate, atacuri de panica, depresie, iritabilitate, insomnie, tensiune psihica, distonie neuro-vegetativa, stres, nevralgii, convulsii, spasme musculare, colici (gastro-intestinale, renale), gastrite si ulcer gastric pe fond de stres, dismenoree, astm, afectiuni cardiovasculare care apar pe fond nervos (aritmii, ischemie si nevroze cardiace, angina pectorala, hipertensiune arteriala).

pasiflora

Lavanda: are proprietăţi calmante şi antistres. Uleiul estenţial de lavandă, plasat într-un difuzor, favorizează adormirea. Poţi pune un săculeţ sau o perniţă cu flori de levănţică pe pernă, să pui câteva picături de ulei esenţial de levănţică pe pernă sau să vaporizezi puţină apă cu lavandă pe perdele.

lavanda

Roinita: este una dintre cele mai folosite plante terapeutice din lume. Actiunea sa este dovedita de studiile stiintifice care demonstreaza eficienta in starile de nervozitate, in deficiente functionale circulatorii, in depresii, isterie, palpitatii de origine nervoasa. Roinita favorizeaza gandirea optimista amplificand tonusul psihic.

roinita

Valeriana: indicata în nevroze, palpitaţii, colici stomacale de naturã nervoasã, insomnii, tulburãri de menopauzã.

Valeriană

Paducelul: preparatele de paducel sunt recomandate si in anxietate, stress, emotivitate excesiva.

paducel

Teiul: având o acţiune sedativă şi uşor hipnitică, sudorifică şi diuretică, florile de tei au fost folosite la tratarea spasmelor, tulburărilor digestive, insomniei, nevrozelor şi deoarece acţioneză asupra hipervâscozităţii şi hipercoagulării sanguine teiul este utilizat şi în tratarea aterosclerozei .

teiul

Magneziul: remediul impotriva oboselii si a stresului, reechilibrand sistemul nervos, si fiind un adevarat “combustibil super rafinat” pentru acesta, mentinand echilibrul neuro-muscular si intervenind in cele mai delicate procese biochimice ale organismului.

Vitamina B6: efect relaxant si antianxios

Triptofanul: acţionează favorabil asupra stresului, este concluzia unui studiu apărut în Journal of Clinic Investigation (JCI) şi menţionat de passionsante.be, citat de Agerpres.

Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist
http://terapienaturala.blogspot.ro
plantevindecatoare@gmail.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share