Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cele mai vizitate orașe din lume – Unde mergem în această vacanță

Indiferent dacă ești un turist ocazional, un blogger de călătorie sau o companie implicată în turism, cu siguranță vrei să citești acest articol care conține un studiu cu și despre cele mai vizitate orașe din lume. Puteți verifica listele cu „cele mai tari destinații” și „orașe celebre” și puteți obține informații valoroase despre ce fel de experiențe caută oamenii și unde le găsesc.

Cele mai vizitate orașe din lume

Un studiu realizat de Mastercard a scos în evidență Global Destinations Cities Index (pdf) . Clasifică orașele în funcție de sosirile internaționale de vizitatori peste noapte și de cheltuielile transfrontaliere. Înțelegând tiparele de călătorie internaționale și studiind modul în care acestea afectează economiile urbane, indicele poate prezice și creșterea vizitatorilor pentru anul următor.

Indexul Global Destinations Cities de la Mastercard

Recenzia plasează Bangkok drept cel mai vizitat oraș din lume, cu aproximativ 22 de milioane de vizitatori internaționali. Studii mai detaliate dezvăluie tiparele vizitatorilor, cum ar fi un sejur mediu de 4,7 nopți și o cheltuială medie de 173 USD pe zi.

Celebrul Bali este, de asemenea, în topuri pe locul 19, însumând 8,26 milioane de vizitatori internaționali. Regiunile sale diverse și estetica capricioasă se dovedesc a fi populare printre utilizatorii rețelelor sociale; caută Bali pe Instagram și vei fi inundat de fotografii uluitoare.

Parisul, o destinație solidă de vacanță, continuă să conducă alături de Bangkok și Londra pe locul 2. Acest lucru subliniază modul în care vizitatorii caută orașe care oferă oportunități de afaceri, atracții variate și culturi distincte. Cu 19,10 milioane de vizitatori internaționali, Parisul este de așteptat să găzduiască un număr similar de oaspeți și în anul viitor.

Cele mai vizitate orașe din lume

Rang Oraș Total vizitatori internaționali
1 Bangkok 22,78 milioane de vizitatori
2 Paris 19,10 milioane de vizitatori
3 Londra 19,09 milioane de vizitatori
4 Dubai 15,93 milioane de vizitatori
5 Singapore 14,67 milioane de vizitatori
6 Kuala Lumpur 13,79 milioane de vizitatori
7 New York 13,60 milioane de vizitatori
8 Istanbul 13,40 milioane de vizitatori
9 Tokyo 12,93 milioane de vizitatori
10 Antalya 12,41 milioane de vizitatori
11 Seul 11,25 milioane de vizitatori
12 Osaka 10,14 milioane de vizitatori
13 Meca 10 milioane de vizitatori
14 Phuket 9,89 milioane de vizitatori
15 Pattaya 9,44 milioane de vizitatori
16 Milano 9,10 milioane de vizitatori
17 Barcelona 9,09 milioane de vizitatori
18 Palma de Mallorca 8,96 milioane de vizitatori
19 Bali 8,26 milioane de vizitatori
20 Hong Kong SAR 8,23 milioane de vizitatori
Tabel cu cele mai vizitate orașe din lume

Diferitele puncte de atracție ale acestor orașe dovedesc că oamenii nu mai urmăresc doar tendințele, ci le stabilesc căutând potrivirea .

Destinațiile turistice de top sunt cele care oferă diversitate în atracții și mediu. Aceasta este și o tendință confirmată pe care am observat-o în cele mai vizitate țări din lista lumii .

De la lent și romantic la ritm rapid și elegant, cele mai vizitate orașe din lume au propriul lor ritm și culoare distincte.

1. Bangkok (22,78 milioane de vizitatori)

Țara: Thailanda | Total vizitatori internaționali: 22,78 milioane | Clasamentul de anul trecut: 1

Bangkok este cel mai vizitat oraș din lume (din 2019)

Bangkok, capitala Thailandei , este cel mai vizitat oraș din lume datorită celor 22 de milioane de vizitatori internaționali!

Înconjurat de zgomotul tuk-tuk- urilor și de activitate constantă este orașul Bangkok, unde explorarea fără hărți duce întotdeauna la descoperire distractivă.

Bucurați-vă de confortul obișnuit al orașului, de la megamall-urile și spațiile moderne, înainte de a vă întoarce către colecția sa de temple și altare de aur. Urmează-ți instinctul către nenumăratele piețe stradale din Bangkok, pline cu arome picante, acre, dulci și sărate, apoi urcă-te pe o barcă pentru a ajunge la piețele lor plutitoare.

Noaptea, Chinatown și Sukhumvit dezvăluie o viață de noapte vibrantă, care este atât cosmopolită, cât și culturală. Și să uitați să vă bucurați de excursiile interesante de o zi departe de acest oraș aglomerat!

Dar învață cum să fii în siguranță în Bangkok înainte de a pleca și, de asemenea, vă sugerez să aruncați o privire la unul dintre următoarele ghiduri de călătorie. Ambele sunt excelente și merită citite.

2. Paris (19,10 milioane de vizitatori)

Țara: Franța | Total vizitatori internaționali: 19,10 milioane | Locul de anul trecut: 3 (⬆)

Parisul este al doilea cel mai vizitat oraș din lume și cel mai vizitat oraș din Europa !

Parisul vă va atrage atenția cu clădirile sale clasice, podurile pariziene arcuite și bulevardele elegante.

Faceți o croazieră de-a lungul râului Sena pentru a arunca o privire rapidă asupra monumentelor istorice ale orașului sau treceți prin cartiere individuale pentru Turnul Eiffel, Notre Dame, Luvru și multe altele.

Și ca o capitală consacrată a artei și a modei, vizitatorii nu pot trece fără să vadă colecțiile Musee d’Orsay și Centre Pompidou. Librăriile cu atmosferă, magazinele de epocă și piețele de vechituri își pun amprenta pe lângă magazinele universale art nouveau, cum ar fi Galeriile Lafayette.

3. Londra (19,09 milioane de vizitatori)

Țara: Marea Britanie | Total vizitatori internaționali: 19,09 milioane | Locul de anul trecut: 2 (⬇)

Londra

Londra este în mod clar unul dintre cele mai populare orașe din lume! Arhitectura gotică din Londra este însoțită de stropi de inovație (cum ar fi Shard, Tate Modern și Sky Garden), oferind cartiere grandioase și istorice.

Veți fi fermecat de taverne și veți fi impresionat de arta, teatrul și literatura contemporană din Londra. Întâmpinându-vă atât cu frumusețea parcurilor verzi, cât și cu extinderea urbană, orașul vă va duce printr-o călătorie istorică uimitoare.

Asigurați-vă că citiți ghidul nostru despre toate lucrurile pentru care Londra este renumită .

4. Dubai (15,93 milioane de vizitatori)

Țara: Emiratele Arabe Unite | Total vizitatori internaționali: 15,93 milioane | Locul de anul trecut: 4

Dubai

Dubaiul se ridică din deșert în toată gloria sa futuristă. Gradurile înalte domină orizontul, găzduind mega-mall-uri și blocuri de birouri elegante.

Viața orașului este definită de cumpărături, locuri de spectacol, lăcașuri de cult senine și terase de lux de pe acoperiș. La periferie sunt plaje, bucăți de natură în contrast cu acvariile și grădinile botanice create de om.

Și, bineînțeles, vă puteți înscrie pentru o excursie în deșert și puteți experimenta călare pe o cămilă sau zburând pe dune cu un vehicul cu patru roți.

5. Singapore (14,67 milioane de vizitatori)

Țara: Republica Singapore | Total vizitatori internaționali: 14,67 milioane | Locul de anul trecut: 5

Verde și inovator, Singapore este un oraș conceput cu viitorul în minte.

Treci de la o atracție la alta cu sistemul său de transport eficient și mergi în diversele cartiere din Little India până în Chinatown.

De la centre de vânzări ambulante la piețe stradale la restaurante rafinate, veți mânca din bucătăria multinațională – Singapore este o vizită obligatorie pentru gastronomi.

Când nu ești ocupat cu mâncarea, te vei relaxa în luxosul centru comercial Orchard Road sau vei explora faimoasele Grădini Botanice.

6. Kuala Lumpur (13,79 milioane de vizitatori)

Țara: Malaezia | Total vizitatori internaționali: 13,79 milioane | Locul de anul trecut: 7 (⬆)

Deschide-ți simțurile pentru a absorbi energia plină de viață a Kuala Lumpur!

Datorită amestecului său multicultural de comunități malay, chineze și indiene, orașul găzduiește moschei și temple care ies în evidență dintre zgârie-norii strălucitori.

Această sărbătoare a istoricului și modernului se arată, de asemenea, în centrele comerciale la modă contrastante și în piețele stradale vibrante.

Petrece-ți vacanța cercetând mărci de designer și vânând cele mai bune tarabe de vânzători ambulanți pentru ce este mai bun dintre cele două lumi.

7. New York (13,60 milioane de vizitatori)

Țara: Statele Unite ale Americii | Total vizitatori internaționali: 13,60 milioane | Locul de anul trecut: 6 (⬇)

New York, sau orașul în care se fac vise!

Urmând designul asemănător rețelei orașului, străduiți străzile pentru galerii de artă private și celebrele Met, MoMA și Guggenhiem. Librării independente, cartierul chinezesc puternic iluminat, buticuri de lux și cafenele hipster duc la clădiri mărețe de birouri și la uriașul Central Park.

Bucurați-vă de spectacole fastuoase în Broadway sau mâncați-vă prin restaurantele de pe acoperiș și restaurantele cu gaură în perete. New York este orașul metropolitan care vă va face să vă bucurați de entuziasm.

8. Istanbul (13,40 milioane de vizitatori)

Țara: Turcia | Total vizitatori internaționali: 13,40 milioane | Locul de anul trecut: 9 (⬆)

Sultanahmet din Istanbul, Turcia

Istanbulul este un tezaur istoric, locația sa strategică fiind martora multor imperii conducătoare.

Urmărind greci, romani, venețieni și, în cele din urmă, otomani, orașul este împodobit cu biserici bizantine și moschei imperiale.

Ultimele decenii au văzut vârfuri ascuțite pe linia orizontului, pe măsură ce galeriile, muzeele și turnurile înalte de birouri au crescut alături de cele vechi.

Vizitatorii laudă, de asemenea, diversitatea culinară a Istanbulului, care este un amestec de aromă asiatică și europeană; dar kebab -ul local și mezze sunt cele mai potrivite.

9. Tokyo (12,93 milioane de vizitatori)

Țara: Japonia | Total vizitatori internaționali: 12,93 milioane | Locul de anul trecut: 8 (⬇)

Cele mai vizitate orașe din lume

Dacă a existat un oraș care a trăit în viitor, Tokyo este!

Străzile curate, zgârie-norii cromate și mulțimile mereu în mișcare fac Tokyo să funcționeze 24/7.

Electronica inteligentă și tehnologia convenabilă stabilesc standarde de viață incredibil de ridicate.

Cu toate acestea, în mijlocul panourilor cu neon și al expansiunii urbane strălucitoare se află buzunare de verde și spiritual; Tokyo își amintește profund trecutul. Vizitați străzile în stil Edo din Yanezen și liniștitul altar Meiji.

Pentru a experimenta Tokyo, priviți dincolo de cafenelele la modă și de modă îndrăzneață pentru a găsi restaurante sub pistă, cartiere lângă și altare ascunse.

10. Antalya (12,41 milioane de vizitatori)

Țara: Turcia | Total vizitatori internaționali: 12,41 milioane | Locul de anul trecut: 11 (⬆)

Plecați spre uluitoarea Antalya, un oraș elegant situat de-a lungul Rivierei turcești.

Combinând coasta mediteraneană cu cartierele vechi conservate Kaleici, Antalya este o evadare romantică.

Plimbați-vă prin oraș pentru casele otomane fin restaurate și ajungeți la port.

Având în vedere parfumul mării, explorați Muzeul Suna & Inan Kirac Kaleici sau Muzeul Antalya pentru o plimbare pe calea memoriei.

11. Seul (11,25 milioane de vizitatori)

Țara: Coreea de Sud | Total vizitatori internaționali: 11,25 milioane | Locul de anul trecut: 10 (⬇)

Templul din Seul, Coreea

Seulul se actualizează constant cu noile tendințe – de fapt, este destinația de vacanță la modă.

Orașul este un centru condus de tineri, ademenind fanii K-pop și guru ai modei cu promisiuni de activități culturale, observări de idoli și cumpărături.

Dar nu vă petreceți timpul doar răsfoind magazinele și ospătându-vă cu gustări la miezul nopții; Seulul are o mulțime de situri de patrimoniu pe care să le vezi.

Vedeți-vă palatele în hanbok tradițional și explorați piețele vechi pentru o altă piesă a puzzle-ului.

12. Osaka (10,14 milioane de vizitatori)

Țara: Japonia | Total vizitatori internaționali: 10,14 milioane | Locul de anul trecut: 19 (⬆)

Osaka

Dacă nu săpați în ritmul rapid Tokyo, mergeți la Osaka prietenoasă și încălzită de soare .

Poarta de intrare către Kyoto și Kobe, Osaka este un centru cultural care încântă atât cu locurile de patrimoniu, cât și cu distracția comercială.

Energetic Dotonbori nu este niciodată gol de oameni, format din restaurante care variază de la okonomiyaki la tarabe de ramen în picioare.

Shinsaibashi adiacent se află la kilometri de buticuri, librării și magazine de dulciuri; centrele comerciale sunt concentrate în Umeda.

Castelul Osaka și Templul Tennoji sunt două dintre multele structuri istorice, iar Universal Studios Japan este o distragere a atenției pentru o zi întreagă!

13. Mecca (10 milioane de vizitatori)

Țara: Arabia Saudită | Total vizitatori internaționali: 10,00 milioane | Locul de anul trecut: 13

Meca

Makkah, extrem de simbolic, este o destinație cheie de pelerinaj pentru toți musulmanii.

Orașul în care s-a născut profetul Muhammad (pbuh) , Makkah este un centru religios cu Kaaba sacră în inima sa – este cel mai sfânt oraș al islamului.

Doar musulmanii au voie să intre în acest oraș din valea deșertului, care datează din secolul al VII-lea.

Vizitatorii (cu milioane pe an) vor descoperi că Makkah este dezvoltată, clădiri moderne care înconjoară hotspot-ul religios; în contrast, casele confortabile sunt amplasate în dealuri stâncoase pentru a reflecta natura lor tradițională.

14. Phuket (9,89 milioane de vizitatori)

Țara: Thailanda | Total vizitatori internaționali: 9,89 milioane | Locul de anul trecut: 12 (⬇)

Phuket este o plajă fericită și insule carstice, cuprinzând două parcuri naționale și prea multe insule de explorat.

Gama de plaje este spectaculoasă, de la Patong parțial central până la luxul Surin și Ao Bang Thao. Între timp, recifele de corali uimitoare invită scafandri și grupuri de snorkeling să exploreze apele strălucitoare ale Insulelor Similan.

De asemenea, puteți merge cu caiacul în lagunele din Ao Phang-Nga și puteți scăpa în jurul carsurilor de calcar.

Orașul Phuket oferă, de asemenea, muzee, cursuri de gătit, altare chinezești și sanctuare pentru animale sălbatice pentru a păstra lucrurile proaspete.

15. Pattaya (9,44 milioane de vizitatori)

Țara: Thailanda | Total vizitatori internaționali: 9,44 milioane | Locul de anul trecut: 18 (⬆)

Dacă doriți căldură, mergeți la Pattaya turistică pentru distracție nesfârșită pe plajă și o zonă centrală cu tematică de petrecere.

Există, desigur, templele și sanctuarele uimitoare din Thailanda, dar Pattaya este cunoscută pentru stațiunile sale de pe litoral.

Înscrieți-vă pentru un tur agitat al orașului înainte de a vă instala de-a lungul coastei pentru mai mult soare și relaxare. Acesta este un oraș care îmbrățișează la maximum atitudini hedoniste.

16. Milano (9,10 milioane de vizitatori)

Țara: Italia | Total vizitatori internaționali: 9,10 milioane | Locul de anul trecut: 15 (⬇)

Milano elegant este totul despre creativitate și artă.

Eliberându-se de războaiele italiene pentru a deschide calea pentru dezvoltarea postbelică, Milano impresionează prin art deco și arhitectura futuristă.

Cu toate acestea, atracția sa principală rămâne în arta și moda sa.

Minunați-vă de colecția de artă a orașului și începeți o conversație cu proprietarii de galerii; Muzeul de design Trienale vă va uimi.

Treceți la casele de modă, showroom-urile, buticuri și toate spațiile elegante la care vă puteți gândi.

Pentru a încheia, răsfățați-vă cu bucătăria milaneză bogată și cu influență mediteraneană.

17. Barcelona (9,09 milioane de vizitatori)

Țara: Spania | Total vizitatori internaționali: 9,09 milioane | Locul de anul trecut: 17

Barcelona

Barcelona este generoasă cu recompensele sale proaspete și arhitectura de clasă mondială.

Vă puteți aștepta la atâtea arome de arhitectură câte tapas există – prea multe pentru a le vedea într-o săptămână.

De la spațiile subterane din epoca romană până la Cartierul Gotic al Evului Mediu, până la capodoperele modernismului lui Gaudi, orașul este presărat cu arhitectură magnifică.

Plajele cu nisip, dealurile ondulate Collserola, maiestuoasa Montjuic și grădinile cu sculpturi se adaugă la aspectul pitoresc. Cu nenumărate muzee, galerii, taverne și spații verzi de vizitat, vei fi în picioare din zi până în noapte.

18. Palma De Mallorca (8,96 milioane de vizitatori)

Țara: Spania | Total vizitatori internaționali: 8,96 milioane | Locul de anul trecut: 16 (⬇)

Plaja Calo Des Moro, Mallorca

Palma de Mallorca din Spania a asistat la diversitatea sa de conducători. De la liderii creștini din secolul al XIII-lea până la mauri și romani precedenți, acest lanț istoric de imperii este văzut în arhitectura mixtă și siturile istorice ale orașului.

Începeți cu Catedrala Gotică și ramificați-vă pe străzile medievale. Veți vedea piețe publice pline de viață, case nobile, biserici baroc impunătoare și piețe stradale colorate.

Vibe-ul boem este puternic și în cartierele suburbane, plin de studiouri și galerii de artizanat. Principalul motiv pentru care oamenii vizitează Mallorca sunt faimoasele sale plaje cristaline!

De la Alcudia la Cala d’or , veți găsi o mulțime de locuri minunate unde vă puteți relaxa și înota cu peștii (la propriu) în Marea Mediterană.

19. Bali (8,26 milioane de vizitatori)

Țara: Indonezia | Total vizitatori internaționali: 8,26 milioane | Locul de anul trecut: 20 (⬆)

Ubud, Bali

O altă locație la modă care a preluat fluxurile de social media, în special Instagram, este Bali, cu jungle luxuriante și vile pe malul mării. În ultimii ani, frumusețea sa a făcut din Bali una dintre cele mai populare destinații turistice !

Tradițiile domnesc în timp ce localnicii mărșăluiesc la ceremoniile din templu și găzduiesc spectacole de dans incredibile; insula celebrează spiritualul cu afișări colorate.

Bali este, de asemenea, divers – vă puteți răsfăța la luxoasa Peninsula Bukit, puteți explora misteriosul Ubud sau puteți petrece din plin la Kuta.

Situri de scufundări, monumente antice, confortul orașului și refugiu pe litoral într-un cuvânt, Bali are potențial!

„Este o stare de spirit”!

20. Hong Kong SAR (8,23 milioane de vizitatori)

Țara: China | Total vizitatori internaționali: 8,23 milioane | Locul de anul trecut: 14 (⬇)

Hong-Kong

Portul s-ar putea să nu fie atât de parfumat pe cât proclamă numele său, dar străzile aglomerate și clădirile înalte din Hong Kong vor rămâne în simțurile tale!

Orizontul orașului ascunde o mare parte din peisajul său cultural unic, mărci internaționale și mall-uri elegante care există pe lângă vânzătorii și mărfurile stridente.

Întotdeauna există ceva de văzut sau de făcut, fie că este vorba de luarea feribotul în larg sau de fotografii panoramice pe Vârful Victoria.

Umpleți-vă itinerariul cu dimsum dimsum și vizite la temple. Bucurați-vă de timpul de vânzare cu amănuntul și de Ocean Park cu tematică acvatică. Răsfățați-vă cu drumeții provocatoare și vederi fermecatoare de coastă pentru că Hong Kong este mai mult decât beton și oțel.

Concluzie

Lăsând la o parte afacerile și oportunitățile de creștere, aceste orașe și-au câștigat titlul de cele mai vizitate orașe din lume datorită culturii locale puternice și a varietății de atracții.

Această listă a celor mai vizitate orașe din lume a arătat că turiștii își aleg destinațiile pe baza experiențelor unice pe care le pot oferi aceste locuri. Geografia diversificată este, de asemenea, un plus.

Lista celor mai vizitate țări din lume confirmă această observație.

Bali, de exemplu, este în tendințe pentru alegerea sejurului în junglă, stațiunile de pe litoral și locuințe în oraș. În mod similar, contrastul puternic dintre Istanbulul metropolitan și Dubai față de deșerturile lor oferă priveliști unice.

Tendința se transmite și la mai multe orașe urbane; Bangkok este o cacofonie vizuală de temple de aur, piețe plutitoare neobișnuite, centre comerciale elegante și sate vechi. Londra și Parisul oferă și cartiere cu un stil distinctiv.

Sursa: travelness-com

Top 5 cele mai frumoase insule din Europa și printre cele mai vizitate destinații din lume

Munții Apuseni, în topul celor mai frumoase locuri din Europa

Cele mai frumoase DESTINATII de văzut într-o viață

Distribuie acest articol Oficial Media
Share