Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ce spune Radu Theodoru, generalul în retragere în vârsta de 101 ani, în calitate de suspect în dosarul Comandamentul ”Vlad Țepeș”

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din Structura Centrală au dispus reținerea a șase inculpați, cercetați pentru săvârșirea  infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trădare. Grupul infracțional era organizat ca o structură militară cu stat major, au stabilit procurorii.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit faptul că, începând cu anul 2023, cinci dintre inculpați împreună cu un suspect au constituit un grup infracțional organizat în scopul de a știrbi suveranitatea și independența statului român prin subminarea politică și a capacității de apărare a țării.

Începând cu anul 2024, la gruparea de criminalitate organizată a aderat un alt inculpat, toți membrii desfășurând acțiuni continue, conștiente, publice sau conspirate în vederea îndeplinirii scopului propus. De asemenea, membrii grupului infracțional au intrat, în mod repetat, în legătură cu agenți ai unei puteri străine, aflați atât pe teritoriul României, cât și al Federației Ruse. Cercetările efectuate au relevat că membrii grupului infracțional organizat, prin intermediul unor platforme online, au recrutat adepți și au publicat materiale video ( notificări adresate  autorităților statului român, organizațiilor naționale și internaționale).

În cursul zilei de 05.03.2025 au fost puse în aplicare opt  mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Giurgiu și Maramureș, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel București cu propunerea de arestare preventivă a patru din inculpați și arest la domiciliu pentru alți doi inculpați. Cercetările vizând suspectul în cauză sunt continuate fără a fi dispuse măsuri preventive.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, cu sprijinul ofițerilor Direcției Contrainformații și Securitate Militară din Direcția Generală de Informații a Apărării, ai Serviciului Român de Informații și ai Direcției Generale de Protecție Internă din Ministerul Afacerilor Interne.

Cele şase persoane reţinute de DIICOT pentru trădare şi legături cu agenţi ai Rusiei sunt membri ai organizaţiei Comandamentul ”Vlad Ţepeş”.

Un membru în “conducerea” organizaţiei, în speță  Radu Theodoru, generalul  în retragere cu vârsta de 101 ani, are și el  calitatea de suspect în dosar.

Generalul Radu Theodoru acuză totuși  actuala conducere politică a României că patronează ”un sistem ordios și anti-național”, iar prin jaf au dus țara asta de râpă.

Primul contact cu acești băieți a fost amiabil, camaradesc. Eu le-am spus că sunt militar, ei execută un ordin și le stau la dispoziție. S-au comportat excepțional, departe de ce se publică în presă. Și-au făcut datoria. Eu i-am rugat de la bun început: băieți, căutați, scotociți, dar nu-mi încurcați fișele că am lucrat o viață întreagă” a spus generalul ( n.r. vezi video de mai sus).

Prin diverse “comunicate”, “memorandumuri” şi “notificări”, organizaţia solicita ieşirea României din NATO, reluarea relaţiile economice şi culturale cu Rusia, China şi Iran, dar şi o nouă structură de conducere a României prin proiectul “Geţia”, condusă de “Sfatul înţelepţilor”.

Cercetările efectuate au relevat că membrii grupării, prin intermediul unor platforme online, au recrutat adepţi şi au publicat materiale video (notificări adresate autorităţilor statului român, organizaţiilor naţionale şi internaţionale).

Inculpaţii au întreprins demersuri pentru realizarea unor negocieri cu factorii politico-militari externi privind retragerea României din NATO, înlăturarea actualei ordini constituţionale, desfiinţarea partidelor politice, instalarea unui nou Guvern format din membrii organizaţiei ce vor ocupa funcţii de miniştri, înlăturarea tuturor angajaţilor din instituţiile statului, adoptarea unei noi Constituţii, schimbarea numelui ţării, a drapelului şi imnului.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share