Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița: APEL către donatorii de sânge

În cadrul videoconferinței de presă susținută astăzi de președintele ALDE Dâmbovița, Ione Petre, a fost lansat apelul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița către donatorii de sânge.

Mi s-a transmis că Centrul de Transfuzie de la Targoviste este în colaps, are anumite probleme cu donarea de sânge și am mobilizat 10 persoane. Din păcate în mediul politic nu s-a răspuns foarte bine și am convocat punctul de lucru al firmei mele. Fac un apel catre toți cei care pot dona sânge, să meargă la Centrul de Transfuzie Sanguină.” a spus Ionel Petre.

Starea de urgență și cea de alertă au limitat și restrictionat atât colectele mobile cât și accesul în centru al donatorilor în functie de mai multe criterii epidemiologice.

Nu avem sange! Oamenii ezită să vină la centru, iar noi nu mai putem organiza acțiuni de colectă mobilă deocamdată. Numărul donatorilor este insuficient față de cererile de sânge și produse solicitate în aceste zile, mai ales pe grupele rare, Rh negativ, dar și A pozitiv. Sunt cinci pacienți cu A pozitiv care așteaptă macar o pungă de sânge, azi, mâine…numai împreuna putem să-i ajutăm!” au declarat reprezentanții centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.

Programul pentru donatori este de luni până vineri de la 7.30 la 12:00, cu respectarea regulilor impuse și au acces în centru câte 3 persoane .

Avand în vedere actualul context epidemiologic, sunt impuse măsuri de securitate dupa cum urmează:

Pentru donatorul de sange:

  • accesul în sala de așteptare este restricționat la 3 persoane odată, astfel încât să putem paătra o distanta de 1,5 metri între noi, atunci când completăm chestionarele de autoexcludere.
  • antiseptizarea mâinilor la intrarea în sala de așteptare, înainte de a ne prezenta la ghișeul „evidența donatori.”
  • păstram distanța de minim un metru față de personalul medical din centru și față de ceilalți donatori pe tot parcursul actului de donare.
  • termometrizare cu termometru non contact
  • se va folosi cearceaf de hârtie pentru fiecare donator la scaunele de donare.

Pentru personalul medical:

  • echipament complet de protecție, mască, mănuși de protecție.
  • spălarea și antiseptizarea mâinilor cu produse biocide recomandate în acest context, conform procedurilor.
  • dezinfecția permanentă a spațiilor de lucru și a tuturor suprafețelor, în timpul și după acțiunile de triaj și consultații donatori.
  • utilizarea frecventă a lampii UV în spațiile CTS.
Adresa Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița:
Bulevardul IC Bratianu nr 4
130048 Tirgoviste, Dâmbovița, Romania
Highlights info row image 0245 210 913

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share