23/10/2020

Centura municipiului Târgoviște, lucrări la Podul Petru Cercel

Astăzi a avut loc o conferință de presă pe șantierul care vizează Centura municipiului Târgoviște, în zona pasajului de la Petru Cercel. Au fost prezenți primarul Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu și Gabriel Boriga – city manager.

Pasajul integral reabilitat se va da spre folosință în acest an. Edilul a mai anunțat că și lucrările de la Complexul Comercial Mall și Carrefour se apropie de rezultate vizibile, dar și reînceperea unui nou șantier de lucru în Parcul Mitropoliei și Piața Revoluției.

”În acest moment se lucrează la piloni, se cămășuiește și se toarnă betonul pentru consolidarea pilonilor, urmând ca în etapa următoare să se monteze grinzile. Lucrările sunt în grafic aici. Acest pasaj va fi gata în acest an, ceea ce înseamnă că un sens va fi realizat până în luna august, apoi vom relua și sensul celălalt, cu mențiunea că nu se vor mai da jos grinzile, deci nu va mai fi aceeași muncă de acum.

În același timp se lucrează pe strada Magrini, la pasajul spre Aninoasa, în zona Laminorului, avem șantier deschis și pe drumul nou, strada care face legătura între Strada Gimnaziului și Șoseaua Mihai Bravu. Iată că proiectul de Centură al municipiului Târgoviște, de când am semnat cele cinci contracte de execuție, merge foarte bine, spre supărarea majoră a unora care nu vor să se întâmple absolut nimic în acest oraș.

Și pentru că tot mi-au interzis cei de la PNL să stau în preajma Șantierului de la Mall, în spatele nostru avem Mall-ul, se vede Carrefour-ul, care este aproape gata – au intrat pe zona de amenajări interioare, în Complexul Comercial Mall, care are un culoar de aproximativ 500 de metri liniari. Sunt convins că târgoviștenii îl vor aprecia.

Este o investiție privată, de peste 50 de milioane de euro, nu este o investiție a Primăriei Târgoviște, însă este foarte utilă pentru târgovișteni și dâmbovițeni.

Încep lucrările și la Parcul Mitropoliei, săptămâna aceasta și dupa 27 ianuarie vor începe lucrările de reabilitare și modernizare și la Piața Revoluției. 

Vom semna și contractele de execuție și pentru scările de bloc care intră pe programul european de reabilitare termică, contractul de finanțare a fost semnat în urmă cu două săptămâni.” a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share