Cererile de intenție pentru accesarea Programului Naţional Apicol se primesc până la data de 2 mai

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primeste, până la data de 02 mai 2022, Cererile de intenție pentru accesarea Programului Naţional Apicol. Solicitarea sprijinului se face de catre formele asociative apicole legal constituite care solicită sprijin pentru măsura “Asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori”, dar și de către apicultori pentru acțiunile C.4. „Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral”, respectiv D.3. “Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare”

Formularul cererii de intenţie împreună cu alte informaţii detaliate privind accesarea Programului Naţional Apicol se regăsesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro, la secțiunea Măsuri de Piață- Apicultură – Anul 2022.

Cererile de intenție împreună cu documentele aferente se depun la sediile Centrelor APIA sau se transmit de către fermieri prin mijloace electronice (poșta electronică, fax etc).

Doar solicitanţii care vor depune cererea de intenție pentru măsurile menţionate mai sus au dreptul să depună cererea de plată prin care vor solicita sprijin pentru acelaşi produs/produse din cererea de intenţie, până la data de 01.08.2022

Din datele centralizate de APIA Centrul Judetean Dambovita la nivelul anului trecut, in judet sunt aproximativ 200 de aplicultori care pot aplica pentru sprijin in cadrul Programului Naţional Apicol.

Precizăm că valoarea sprijinului financiar alocat anului 2022 pentru Programul Naţional Apicol este de 60 milioane lei, iar plata catre beneficiari se va efectua de către APIA  după controlul tuturor cererilor și după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat pentru fiecare măsură.

Comunicat de presă

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Centrul Judetean Dambovita

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share