Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Chitara Verde a Cabanei Leaota – Concurs organizat de Asociația ”Om Pe Munte”

Uneori mă întreb de ce oamenii aceștia mai luptă pentru drepturi elementare. Și aici mă refer la echipa OM PE MUNTE. De astă dată Costi Țăposu, Roxana Șotârnel &Co. au pus la cale un concurs muzical pentru salvarea unui loc de suflet al iubitorilor de munte: ”Chitara Verde a Cabanei Leaota!”

Chitara Verde a Cabanei Leaota

 

Privesc în jur la o societate mega-vorbitoare și păreristă, gata să își dea foc de dragul ideologiei libertății și a iubirii. Însă atunci când este pusă față în față cu acțiunea, cu implicarea, societatea întreagă dispare prefăcându-se că nu ea a urlat din toți rărunchii. I-am cunsocut pe Roxana și Costi și nu fac aici demagogie ieftină. Oamenii aceștia îți pot fi alături prin fapte, îți pot sări în ajutor într-o clipă fără prea multe întrebări. De ce? Fiindcă binele nu cere, iubirea nu se analizează la microscop, iar viitorul nu se vorbește ci se clădește.

Vă asigur dragi cititori că lupta lor -care durează de foarte multă vreme- în ceea ce privește salvarea cabanei Leaota nu se va opri aici. Și echipa Oficial Media a fost de la început alături de ei și va rămâne în continuare până ce ne vom recupera dreptul elementar de a nu ni se vinde apele, râurile, marea, munții. Nu vom accepta nici să se desfacă Mănăstirea Putna pe bucăți, nici să vină un bancher să ne cumpere Sfinxul sau Lacul Sfanta Ana.

Mai jos aveți atașate datele de concurs:

Chitara Verde a Cabanei Leaota

Într-o zi de 1 martie 1837 s-a născut Ion Creangă, cel mai mare povestitor pe care l-a avut România.

Mi-am permis să leg această primă zi de primăvară de povestea chitarei verzi care va merge la cabana Leaota cu un singur scop, să o salveze. Brian May, chitaristul trupei Queen spunea despre chitară că are un fel de curaj și emoție pe care nu o posedată nimic altceva. De la Creangă am învățat să dăm suflet poveștii și de la May am învățat să avem curaj să scoatem în față emoțiile.

Acesta este planul general pentru cabana Leaota, să ne scriem amintirile în cartea turismului montan. Povestea, curajul și emoția vor fi transmise mai departe prin cântec. Căutăm oameni talentați, cu al șaselea simț care pot compune și interpreta la chitară un cântec propriu pe o temă dată.

Detalii concurs:

Tema este salvarea cabanei Leaota având în mână o chitară(verde). Titlul piesei va fi la alegerea autorului. Conținutul piesei trebuie să fie legat de situația actuală a cabanei(cabană abandonată), de faptul că vrem să o salvăm prin cântec și despre activitățile montane ce se pot desfășura atunci când va reveni la viață.

Înregistrările în format audio (wma, mp3) pot fi transmise prin mail la adresa ompemunte@gmail.com pană la data de 10 iunie 2019

Jurizarea: Toate compozițiile vor publicate într-un album, pe pagina noastră de Facebook. Compoziția care obține cele mai multe like-uri va fi declarată câștigătoare.

Premiul: Autorul piesei câștigătoare va intra în studio pentru imprimare.

Detalii și relații suplimentare: 0729170973

Distribuie acest articol Oficial Media
Share