Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cinci criterii utile pentru selectarea poliței de tip CASCO 

Proprietarii de autovehicule din România au la dispoziție diverse instrumente utile protejării investiției lor. Printre metodele cu rezultate satisfăcaătoare se numără polițele de asigurare de tip CASCO care, spre deosebire de cele obligatorii de tip RCA, oferă un grad extins de protecție, nu doar pentru daune provocate de accidente din vina altor persoane, ci și pentru cele ce rezultă din vina proprie. Mai mult decât atât, asigurările CASCO pot fi utilizate și în cazul în care daunele sunt rezultate în urma unor incidente, cum ar fi furturile, vandalismul sau fenomenele naturale. 

Piața de asigurări din România este una care cuprinde numeroase oferte, inclusiv în ceea ce privește polițele de tip facultativ. Astfel, selectarea variantei potrivite poate părea dificilă, de ajutor în acest sens fiind achiziția unei polițe CASCO de pe asigurari.ro, o companie cu peste 15 ani de experiență, ce oferă servicii de intermediere și de consultanță în domeniul asigurărilor generale și de viață. 

Iată ce aspecte trebuie luate în considerare pentru a alege polița CASCO potrivită!

sursa foto: Shutterstock.com

  1. Un criteriu important este cel al acoperirii poliței CASCO. Majoritatea asigurărilor facultative pot fi utilizate în cazul în care apar daune provocate de accidente, însă există anumite variante cu acoperiri adiționale. Astfel, sunt disponibile polițe valabile și pe teritoriul altor țări, inclusiv din afara Uniunii Europene sau cele care oferă despăgubiri financiare în cazul în care automobilele sunt deteriorate de atacul animalelor sălbatice sau de fenomene atmosferice extreme, cum ar fi grindina, inundațiile etc.

  1. Un element ce diferențiază variantele de asigurări CASCO este franșiza și valoarea deductibilă. Franșiza determină partea de efort financiar ce trebuie făcută de proprietarul automobilului în cazul în care apar daune înainte ca asiguratorul să plătească restul despăgubirii. Astfel, există polițe fără franșiză, mai scumpe, dar care lasă în seama asigurătorului întreg efortul financiar și polițe cu franșiză, mai ieftine, dar care presupun un efort al proprietarului.
  2. Valoarea polițelor CASCO este variabilă, în funcție de două criterii, și anume prețul autovehicului și deprecierea anuală. Unii asigurători stabilesc valoarea primei anuale în concordanță cu costul inițial al mașinii, pe când alții îl stabilesc după vârsta acesteia sau după gradul de uzură. Pentru o evaluare corectă a avantajelor oferite de fiecare poliță facultativă este utilă supravegherea modului de stabilire a despăgubirii pentru a se beneficia de o acoperire completă.
  3. Polițele facultative de tip CASCO cuprind și anumite excluderi, adică acele evenimente distructive ce nu sunt acoperite de asigurare. Proprietarii de autovehicule trebuie să verifice care sunt aceste excluderi pentru a nu fi surprinși de refuzul aplicării poliței în caz de incident. Printre cele mai întâlnite tipuri de excluderi se numără folosirea mașinii în scopuri neautorizate sau provocarea de accidente de către șoferi aflați sub influența băuturilor alcoolice sau ale substanțelor psihoactive.
  4. Unele asigurări CASCO oferă semnatarilor servicii adiționale binevenite, cum ar fi parteneriate cu service-uri pentru reparații rapide, oferirea unui vehicul de înlocuire până la finalizarea reparațiilor sau asistență rutieră și tractarea gratuită.

În concluzie, selectarea variantei potrivite de asigurarea facultativă CASCO trebuie să fie făcută prin luarea în calcul a anumitor criterii utile care să ofere maximum de beneficii la prețuri rezonabile. 

sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share