Cine va câștiga titlul în 2024????

ORAVIȚA, PLOIEȘTI ȘI VASLUI SUNT ORAȘELE FINALISTE PENTRU TITLUL DE CAPITALA TINERETULUI DIN ROMÂNIA 2024

Juriul competiției este unul independent, iar anul acesta este format din: Robert Avram (Consiliul Elevilor din România),Emil Boc(Asociația Municipiilor din România), Iulia Botar (Graffiti PR), Andrei Coșuleanu (Act for Tomorrow), Marius Cristea (Banca Mondială), Sabina Dimitriu (URBASOFIA), Mihai Dragoș (Consiliul Economic și Social), Lorela Florescu (Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța), Tana Foarfă (Europuls – Centrul de Expertiză Europeană), Mihaela Gîrleanu (Organizația Națională Cercetașii României), Izabella Kacsó-Doboly (Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse), Ioana Marzac-Sigarteu (Samsung), Victor Negrescu (Comisia pentru Educație, Cultură, Tineret, Sport și Media din Parlamentul European), Raluca Negulescu-Balaci (Fundația UiPath), Corina Pintea (Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat), Andrei Popescu (Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale), Dumitrița Rogojinaru (Delegat de Tineret la ONU), Diana Sabo(Asociația DEIS), Oana Tache (Virgin Radio), Oana Țînțar (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România), Oana Țoiu (Comisia Tineret și Sport, Camera Deputaților) șiMihai Vilcea (Fundația Județeană pentru Tineret Timiș).
Jurizarea candidaturilor se va face în funcție de o serie de criterii, printre care motivația care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerența viziunii, a misiunii și a obiectivelor și corelarea proiectelor propuse cu strategii și documente de politici publice de tineret.
Orașul câștigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR) și va deține titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2024. Echipa câștigătoare va avea oportunitatea de a dezvolta un program cadru tematic anual,  care vizează dezvoltarea urbană cu participarea directă tinerilor, capitalele realizând proiecte din ce în mai profesioniste, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la co-crearea și dezvoltarea orașului. Încercând să stabilească noi modele, aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comunităților, dar promovând în același timp toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară.
În prima etapă au fost eliminate Bistrița și Râmnicu Vâlcea; în cea de a doua rundă, orașele finaliste trebuie să își dezvolte dosarul de candidatură și să îl depună până pe data de 31 august. Orașul câștigător va fi anunțat la Cluj-Napoca, pe 17 septembrie, în cadrul Summitului Tinerilor.
Programul „Capitala Tineretului din România” funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015 – și a fost inițiat de către Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR). Prima ediție a avut loc în anul 2016, iar primul oraș din România care a purtat acest titlu a fost Timișoara, urmat de Bacău, Baia Mare, Iași, iar în prezent, Constanța poartă acest titlu.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share