Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cuplul perfect sau cineva nu trăiește viitorul de basm? Ea vrea să fie ținută în brațe, el vrea să se uite la meci

Eram pe o plajă la care mergeam aproape în fiecare sfârșit de săptămână. Oceanul, focul, noaptea, nisipul care se răcea, toate acestea ne apropiau, ne determinau să devenim intimi, până ne băgam unul în celălalt. După gust 😀 ca și cum am fi fost cuplul perfect.

Cuplul perfect

Acolo, în primii ani ai mileniului III, am dezbătut prima dată teorii legate de relații. Fiecare spunea ce credea referitor la viața alături de un partener, la bucuria și valorile care dau sens unui cuplu. O gașcă de zece prieteni, bărbați și femei, am împărțit zi de zi -câțiva ani buni- jobul și pasiunile și pe lângă ele, nu ratam nicio ocazie de a filozofa. Pe atunci credeam eu că știm multe, dar pe măsură ce trecea timpul adăugam noi și noi experiențe care spulberau definiții și modificau ecuații existențiale.

Teoria cuplului

După aproape zece ani, departe de acei oameni și acele conjuncturi, aveam să privesc în urmă și să fac o diferență între cât de puține știam atunci când credeam că știu multe și, cât de multe știu acum când remarc că mereu învăț, iar acest mult -peste o vreme- va fi la rândul său destul de puțin.

O singură teorie nu s-a schimbat nici acum 20 de ani, nici atunci -în nopțile californiene- și nici măcar în Valea Kobuk, lângă lupoaica mea. Este vorba despre teoria cuplului, sau mai bine zis ce înseamnă ÎMPLINIRE alături de partener.

Când scriu aceste rânduri, lupoaica dintr-o realitate trecută s-a metamorfozat în femeia realității de acum. ACUM – iată un cuvânt cu care ne umplem fiecare clipă, iar asta este altă definiție care dăinuiește și susține o relație.

Vise, planuri și contracte

Toate fetițele și femeile visează la feți-frumoși, puternici și iubitori, care să le arunce pe cal, sau după caz, încearcă să se urce singure în șa ca să le găsească frumosul acolo. Băieții nu visează -ei doar vor câte ceva trecător după care le aruncă de pe cal. Abia mai apoi, când devin bărbați, vor avea la rândul lor vise cu Ilene Cosânzene. Fetițele și femeile visează uneori toată viața, tocmai pentru că băieții nu devin bărbați toată viața.

Dar cum să fii împlinit cu o năzuință, cu o dorință? O reverie umple doar locul de visare a trăirii, nu umple locul de trăire. Cuvintele mire și mireasă, nuntă, căsătorie, ar putea fi magice și chiar se întâmplă uneori. Dar cel mai adesea, din păcate, ele nu au nicio legătură cu trăitul în iubire.

Partenerii au nevoie de a trăi și a iubi ACUM

După ce s-a contractat căsătoria semnată și ștampilată, după o excursie la Varna cu o sută de selfiuri, mai urmează câteva ieșiri la grătar cu nași și fini. În două trei luni se merge la câteva nunți la fel de gonflabile la care participă din obligație, apoi, uneori la mol sau în târgul auto. Fiecare devine din ce în ce mai obosit și cu grjile din dotare. Ea vrea să o țină în brațe, el vrea să vadă meciul, ea vrea să stea seara împreună la un film, el vrea să iasă la bere cu prietenii, ea vrea iubire, el abia mai vrea un sex de cinci minute la cinci zile.

Partenerii au nevoie de a trăi și a iubi și nu e de mirare dacă ea între timp găsește bărbatul care să o țină în brațe, bărbatul cu care să se uite la film și care să o iubească. Astfel apar infidelitățile de genul: El vrea să meargă la părinți (pe bune!?), ea vrea să vizioneze XFactor, el vrea să nu mai plece seara dar ea doarme la colega ei care e singură 😛 , el vrea un sex de cinci minute, ea vine de la Mimișor cu o durere teribilă de cap (aaaau!). Toate astea se întâmplă Acum. Cineva nu trăiește viitorul de basm.

Citește și: Femeia un nucleu al existenței noastre

Dezamăgită că l-a prins pe instructorul de pilates cu altă elevă se întoarce rănită în toiul nopții acasă, își freacă ochii și-I umple cu salivă, pregătită să spună acasă că s-a certat cu prietena. Dar colega ei este sub cearșaf cu bărbat-su -și nu vorbesc despre taifunul din Indonezia- desi totul pare agitat. Colega nu este Mimișor, ci proasta aia din ultima bancă de care râdeau toți elevii și care intre timp a ajuns la ministerul dezvoltării. Abia acum o bușește plânsul. Și la fel, acestea se întâmplă Acum, chiar dacă nu făcea parte din vis.

Infidelitatea doare doar dacă ți-o produce celălalt. Ea nu mai vrea să fie ținută în brațe, el nu mai vrea să se uite la meci; ea nu mai vrea să se uite la film, el nu mai vrea să iasă cu prietenii; ea nu mai vrea iubire, el nu mai vrea sex; el nu mai vrea la părinți, ea nu mai vrea nici xfactor nici la Mimișor. Amândoi au o durere teribilă de cap. Și da, nimic nu seamănă cu videoclipul din touch my soul, nici calul nu mai este și nici măcar șaua. La poza de profil apare un citat din Dostoievski pe fundal negru. Au șters toate pozele de la Varna. Acum.

Împlinirea pentru cuplul perfect

Împlinire 1 vt (Înv) A umple un gol. 2-3 vtr (Înv) A (se) face plin. 4 vt A lichida o lipsă. 5 vt (Imp) A înlocui. 6 vt (Imp) A compensa. 7 vt (Înv) A completa locurile neocupate. 8 vt A ajunge la numărul cerut.

Și ca să fii împlinit ai nevoie de ACUM, acea acțiune prezentă în care să nu te gândești la un parteneriat pentru viitorul îndepărtat, să nu aștepți femeia ideală sau barbatul din filme, ci să fii tu în joaca și nebunia ta. Să te gândești la ce te bucură astăzi, nu la problemele ce vor veni maine. Căci dacă mâine va exista o piedică, o vei trece mâine, după ce deja ai pierdut ziua de azi, iar dacă nu va fi nicio problemă, oricum ai pierdut ziua de azi ca un idiot.

Gândul este imaterial și nu are legătură obiectivă cu a fi, ci doar una contemplativă. ÎMPLINIREA nu vine din iluzii, planuri, scopuri, reverie. Teoriile nu sunt substanțe și acțiuni și implicit, ele nu umplu nimic. Pe când ținutul de mână, zâmbitul, mângâiatul sunt acțiuni obiective pe care le puteți testa chiar acum.

Trăiește prezentul!

Asta dezbăteam noi pe nisipurile dintre Mendocino și Point Arena, dintre Santa Rosa și Hualala. Când spui Los Angeles te gândești la filme și dezmăț, dar acolo majoritatea oamenilor trăiesc o viață absolut normală. Grupul nostru de zece camarazi ne mișcam filozofând între Ukiah și Fort Bragg cu o escală în Sacramento pentru cura de 2-3 beri a lui John, la Elixir Bar. Noi ceilalți încărcam portbagajele la Costco Wholesale pentru nopțile ce urmau pe țărmul Pacificului.

Și atunci dar și astăzi a rămas valabilă teoria cuplului. Trăiește prezentul! Nu te gândi să cauți un partener alături de care să mori, ci alege să rămâi cu omul alături de care poți să trăiești. Nu te gândi ce ”spune lumea” și unde vei fi peste 5 ani cu el/ea, că ar fi un eșec total și nu vei fi nicăieri cândva, dacă nu ești acum în această clipă.

Citește și: Femeile vor protecție și iubire dar există bărbați?

Emoția, fiorii, extazul, ele fac parte din ACUM, nu din cartea viitorului. Acestea se trăiesc și pot umple viața. Uitați-vă unul în ochii celuilalt cu iubire dacă v-ați găsit perechea potrivită. Alergați în parc sau bateți-vă cu perne, apoi cădeți în amor. Prezentul este acela care Împlinește, pentru că el este palpabil, obiectiv și se întâmplă.

Lăsați materialul casei și tabla lindab pentru ziua în care se va construi. Lăsați mașina, aspiratorul și facturile pentru ziua în care se vor concretiza. Voi nu trăiți CÂNDVA sau MAI TARZIU, ci ACUM.

Copilul râde: dragostea și înțelepciunea mea sunt joaca, tânărul spune: joaca și înțelepciounea mea sunt dragostea, bătrânul tace: joaca și dragostea mea sunt ințelepciunea” Blaga.

Un el și o ea care trăiesc clipa au câștigat titlul de cuplul perfect. Căci așa cum spuneam mai sus, doar acțiunile pot oferi trăire și iubire. Doar prezentul încarcă A FI-ul cu IMPLINIRE. Restul va rămâne năzuință și neîmplinire, nemulțumire și plafonare.

Adormiți obosiți de atâta joacă, treziți-vă cu el/ea în gând, pentru a vi se face dor din nou, din 5 în 5 minute. Faceți totul împreună clipă de clipă și înseamnă că ați găsit jumătatea perfectă.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share