Ciobanii români sunt în pericol, odată cu apariția pentru prima data în România a unui virus denumit ”pesta micilor rumegătoare”. Ciobanii au devenit îngroziți și speriați de modul în care le sunt ucise animalele, sunt total neîncrezători în apariția acestui virus „peste noapte” și se tem pentru viața lor și a familiilor, care practic este distrusă. Și nu doar viața lor este pusă în joc, ci întreaga identitate a poporului român.
Nu putem să nu ne punem niște întrebări de bun simț, cine are interes să ne distrugă hrana, modul de viață în care ne putem procura singuri alimentația prin creșterea animalelor, tradiție de secole? Cine vrea să cumpărăm doar mâncare de la supermarket, adusă cu precădere din import? Cine vrea să ne distrugă porcii, vacile, oile, găinile, să ne otrăveasă pământurile și implicit pe noi, iar cei care mai supraviețuiesc să fie dependenți total de un sistem care nu acceptă să exiști de unul singur? Și pe noi ne doare sufletul, la fel ca pe acest om, care strigă disperat, să fie lăsat în pace, să-și ducă traiul liniștit.
”Plecați de aici și duceți-vă! Luați-vă tot ce ați furat și duceți-vă în lume! Lăsați România săracă și liberă!”
”Unde sunt preoții să tragă clopotele în biserică și să spună, nu distrugeți satul românesc?! Criminali nenorociți, ce sunteți! Plecați de aici și duceți-vă! Luați-vă tot ce ați furat și duceți-vă în lume! Lăsați România săracă și liberă! Că știm să ne facem înapoi România. Nu vă e rușine, ați furat cât ați furat toți, plecați din România! Rușine să vă fie, nenorociți ce sunteți, că nu pot să vă spun altfel! Niște criminali! N-ați venit să verificați nimic! V-am lăsat 10 ani de zile să vedeți ce se întâmplă în toate județele și comunele țării! V-ați bătut joc de fermierii țării și vă bateți! Ați ajuns să puneți taxă pe apa de râu, de unde beau oile apă, nu vă e rușine?!!”
Ciobanii sunt nemulțumiți de felul în care este gestionată criza provocată de pesta ovină, care i-a lăsat, până acum, fără 220.000 de oi și capre.
Ciobanii au ieșit la protest în fața Guvernului, luni 2 septembrie:
A avut loc un conflict spontan între mai mulți fermieri care s-au adunat aici, în Piața Victoriei și între forțele de ordine. Oamenii s-au năpustit în stradă asupra unui grup de jandarmi, au început să se îmbrâncească. La scurt timp, alți jandarmi au venit în sprijin. Au încercat să treacă și de gardul de securitate amenajat în spațiu. Menționez că suntem vizavi de clădirea Guvernului, acolo unde în acest moment reprezentanții asociațiilor de oieri și autoritățile poartă discuții și încearcă să găsească soluții pentru această piesă pestă, o o vină care a decimat mai multe ferme din țară. Oamenii sunt foarte furioși.
După ce au protestat în mai multe rânduri în fața Parlamentului și a Ministerului Agriculturii, asociațiile de oieri au fost primite, într-un final, la discuții de către premierul Marcel Ciolacu.
Ciobanii au ieșit la protest și în Timiș:
Fermierii spun că măsura a fost luată fără a se face analize suplimentare, așa cum au solicitat crescătorii de ovine, ducând astfel la sacrificarea a mii de animale sănătoase. De asemenea, ciobanii spun că despăgubirile sunt insuficiente și că presiunea pusă de ANSVSA pe fermele locale le pune existența în pericol.
„Vă rog să veniți să ne ajutați, nu vrem să ni se ia animalele din curte. Să nu pună presiune pe noi să ne ia teste, să ne scoată pozitivi. Nu ne interesează despăgubirile. Avem copii de crescut, ne-au blocat. La fermă a ieșit focar, nu am mutat animalele dintr-o exploatație în alta am stat în carantină 21 de zile, și apoi s-au găsit alte focare. Nu avem voie să vindem miei, ne blochează și ne stresează.Nu știm cât vom putea rezista. De la noi, veți urma voi”, le-a declarat reporterilor Antena 3 o femeie a cărei familie are o fermă de oi pusă în carantină și care s-a alăturat protestului din Clopodia al ciobanilor din județele Timiș și Caraș-Severin.
Luni, 2 septembrie, la Palatul Victoria, premierul Marcel Ciolacu, ministrul agriculturii, Florin Barbu, și reprezentanții ANSVSA au avut o întâlnire cu reprezentanții crescătorilor de ovine pentru a găsi soluții cât mai rapide pentru soluționarea crizei provocate de focarele de pesta micilor rumegătoare (PMR) apărute în ultima vreme pe teritoriul României. Cu toate acestea, propunerea oierilor de a nu fi sacrificate decât animalele bolnave din fermele în care a fost depistat virusul PMR nu a fost acceptată.
Context
În data de 19.07.2024 a fost confirmat primul focar de pesta micilor rumegătoare din România.
După ce americanii au confirmat prezența gripei aviare la ferme de vaci, iar Europa a început deja să cumpere vaccinuri contra extinderii gripei aviare la oameni, autoritățile române au descoperit și un focar de pestă la o fermă din localitatea Baia, județul Tulcea cu 49.091 de oi. Conform legislație în vigoare s-a decis uciderea imediată a întregului efectiv de ovine, urmat de ecarisarea cadavrelor prin îngropare pe teritoriul fermei, într-o locație avizată de Garda Națională de Mediu și Sistemul de Gospodărirea a Apelor Tulcea.
Acum 7 zile, potrivit Protecţiei Sanitare Timiş, un nou focar a apărut în satul Clopodia, comuna Jamu Mare. Este de altfel, aceeaşi localitate unde virusul şi-a făcut simţită prezenţa şi în urmă cu o lună şi a ucis peste 13.000 de oi.
Acum vor fi omorâte alte aproximativ 600 de animale de la o fermă şi îngropate în condiţii de siguranţă după cum a decis Centrul Local de Combatere a Bolilor Timiş. De asemenea, în vederea evitării răspândirii acestui virus s-au stabilit cele două zone, una de protecţie pe o rază de 3 km în jurul focarului, adică în localitate şi zonă de supraveghere pe o rază de 25 de km în jurul focarului.
Aici vorbim de 20 de localităţi din Timiş şi alte aproape 30 de localităţi din Caraş Severin. Important de menţionat, pesta micilor rumegătoare nu afectează oamenii. Are doar impact economic după cum au punctat reprezentanţii prefecturii Timiş.
În Europa, la această dată (20.07.2024) sunt confirmate mai multe focare de PMR în exploatații mixte de capre și oi din Regiunea Thessalia, Grecia. PMR a fost semnalată prima dată pe continent, în anul 2018, când a fost diagnosticat primul focar în Bulgaria, în localitatea Bolyarova, aproape de graniţa cu Turcia.
Pesta micilor rumegătoare este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele și caprinele. Boala se transmite în principal prin contact direct. Mortalitatea în cazul animalelelor infectate poate ajunge la 70%.
@ro.news.uk #România #trezestete #unitatenationala #CIOBANI #protest #bucuresti
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Ciobanii au ieșit la protest: ”Vă rugăm să veniți să ne ajutați, nu vrem să ni se ia animalele din curte. Să nu pună presiune pe noi să ne ia teste, să ne scoată pozitivi”
Transhumanța este în pericol! Cine are interes să ne distrugă? Ciobanii români își plâng oile sacrificate fără voia lor
Gura de Rai din Bucegi și Panteonul de la Căscioarele – Liniile geoenergetice
S-a semnat transferul bombă – Mihai Popescu luat de Becali la FCSB
Program Zilele Cetății Târgoviște, 6-8 septembrie 2024. Provincialii, Maria Buză, Cornelia și Lupu Rednic, Lora, Trooper, Carla”s Dreams
Meteorologii ANM anunță vreme de plajă și în luna septembrie. Prognoza meteo în săptămâna 26 august – 2 septembrie
LIFE STYLE
Cum ne putem construi un sistem imunitar puternic. Alimente care ne ajută să creștem imunitatea
Mihaela Bilic: Confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar
Doctor Gabor Mate despre iertare, suprimarea furiei și transmiterea generațională a traumelor
Te-ai întrebat vreodată dacă stresul și traumele din trecutul tău te-ar putea îmbolnăvi? O discuție cu doctor Gabor Mate și Dr. Sanjay Gupta, neurochirurg
Celentano din Las Fierbinți, schimbare radicală. ”A început să se moară în jurul meu din nimic”
DESTINATII
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Experiențe de neuitat pentru 22 de tineri care au participat timp de 5 zile într-o tabără montană
O nouă serie de 40 de tineri s-a bucurat de secretele Munților Bucegi într-o tabără de voluntariat
100 de tineri din 5 județe au învățat primii pași de adaptare în natură la poalele munților Bucegi
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Dăruiește Viață continuă parteneriatul cu Spitalul Marie S. Curie
Îmbătrânirea este asociată cu o calitate a vieţii crescută, care garantează demnitatea umană
Uleiul de cătină, medicamentul trimis de Dumnezeu sau aurul lichid, ajută la combaterea cancerului și este un puternic vindecător
La nivel global, 1 din 4 adulți și 81% din adolescenți au un nivel insuficient de activitate fizică
Povestea unei femei care a trecut prin Histerectomie: ”Nimic nu mai este la fel, o traumă pe viață!”
Cât zahăr se găsește într-o sticlă de Fanta Orange vândută în România
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Zilele Cetății Târgoviște, program 8 septembrie: Concert susținut de Lora, Trooper, Faydee, Carla”s Dreams
Oby INK Academy continuă înscrierile la cursurile de tatuaje ale grupei a IV-a
Jandarmii vor fi la datorie și în acest an la serbările naționale de la Țebea