Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ciprian Iacob, AUR: Comasarea alegerilor, un pas periculos spre reinstaurarea unei dictaturi mascate

Ciprian Iacob, coordonator în campania pentru alegerile europarlamentare din partea AUR Dâmbovița, a transmis astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, un mesaj cu privire la comsarea alegerilor din acest an.

Astfel, conducerile PNL și PSD au ajuns la concluzia că cel mai bun scenariu pentru acest an electoral ar fi ca alegerile europarlamentare să fie organizate în iunie împreună cu localele.

Prin comasarea acestor alegeri, liderii coaliției mizează pe o prezență mai mare la urne și astfel s-ar reduce din procentele partidelor mai mici. Dar PSD a cerut și un acord politic în care să fie asumat calendarul celor cinci runde de alegeri din 2024.

Organizarea alegerilor europarlamentare pe 9 iunie, simultan cu cele pentru primari și președinții de consilii județene a fost ideea celor de la PSD, agreată de liberali.

Declarații pe larg din conferința de presă, Ciprian Iacob:

”Dorim să aducem în atenția publicului o serie de aspecte critice care afectează în mod direct starea democrației în România.

I)PSD și PNL pun democrația în pericol. Ciolacu și coaliția monstruoasă pregătesc instaurarea dictaturii

  1. Pericolul asupra Democrației: Observăm cu îngrijorare cum PSD și PNL, sub conducerea lui Marcel Ciolacu și a alianței lor, par să pună în pericol temeliile democratice ale țării noastre. Demersul lor de comasare a alegerilor este un pas periculos spre reinstaurarea unei dictaturi mascate.
  2. Dictatura Reinstaurată Pas cu Pas: Această acțiune este un indiciu clar al disperării politicienilor de a-și păstra pozițiile și privilegiile. Este inacceptabil ca, sub pretextul unor reforme, să fie ignorate practicile democratice europene și să se calce în picioare principiile democratice.
  3. Imaginea Falsă de Europeni: Deși se prezintă ca europeni model, realitatea este că acești lideri politici sunt pregătiți să sacrifice democrația pentru a-și menține pozițiile de putere. Acest comportament este nu doar inacceptabil, ci și periculos.
  4. Protestele AUR: AUR a luat poziție ferm împotriva acestor practici nedemocratice, protestând în fața grupurilor parlamentare PSD și PNL. Suntem aici pentru a apăra drepturile fundamentale ale românilor, amenințate de o coaliție toxică.
  5. Rezistența AUR: AUR nu va permite sub nicio formă diminuarea democrației sub pretextul dificultăților economice. Rezistența noastră este fermă împotriva oricăror încercări de simplificare sau diminuare a procesului electoral, inclusiv a campaniei electorale și a competiției politice.
  6. Lupta Continuă: Suntem hotărâți să luptăm zi de zi pentru a opri această încercare disperată a politicienilor de a îngropa democrația românească. Prezența noastră este un garant al libertății și democrației în România.

În încheiere, facem apel la cetățenii României să fie vigilenți și să se alăture luptei noastre pentru apărarea democrației. Implicarea fiecărui cetățean este esențială în aceste momente critice.”

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">