Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

CJ Timiș contribuie cu 1.2 milioane de lei la modernizarea și dotarea Spitalului Județean din Timișoara

Cea mai mare unitate spitalicească din vestul țării vrea modernizare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar Consiliul Județean Timiș a aprobat alocarea unei sume de 1.2 milioane lei pentru cofinanțarea proiectului. Suma reprezintă contribuţia de 20% din finanţarea nerambursabilă solicitată de Spitalul Județean, în valoare totală de 5.9 milioane lei.

Proiectul prevede refuncționalizarea unui spațiu de circa 600 mp, în care funcționează cabinetele de consultații pentru copii de la Maternitatea Bega (Ambulatoriu integrat) și dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație pentru toate ambulatoriile.

Solicitarea de finanțare prevede, de asemenea, efectuarea de intervenții la infrastructura care deservește activitatea medicală, respectiv realizarea de lucrări de reparaţii, construcții și instalații, astfel încât să fie asigurate cele mai bune condiții pentru derularea fluxurilor medicale.

Solicitantul proiectului, Spitalul Clinic Județean de Urgență Timişoara “Pius Brînzeu” Timişoara, are ca partener Ministerul Sănătății, iar cofinanțator, Consiliul Județean Timiș. Proiectul a trecut de etapa tehnică de verificare, aflându-se în evaluare pentru acordarea scorului de departajare. Cofinanțarea asigurată de CJT maximizează valoarea investiţiei solicitate pentru atingerea obiectivelor propuse şi creşte şansele de selectare la finanţare a proiectului propus, aducând puncte suplimentare conform grilei de evaluare tehnică.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share