Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Clarfon empatizeză cu pacienții laringectomizați

Laringectomia constă în intervenția chirurgicală de îndepărtare a laringelui și separarea căilor respiratorii de gură, nas și esofag, în cazul persoanelor care suferă de cancer laringian. Acest fapt conduce la o permanentă discontinuitate între căile respiratorii superioare şi inferioare și o permanentă traheostomă la nivelul gâtului. Schimbările anatomice determină modificări în voce, respiraţie şi olfacţie.

Principalele cauze care conduc la cancerul laringian sunt:

  • Fumatul – reprezintă cel mai mare factor de risc pentru cancerele de la nivelul gâtului. 85% dintre cazurile de cancer la nivelul gâtului sunt legate de fumat.
  • Consumul de alcool – consumul frecvent și ridicat de alcool crește riscul de dezvoltare a cancerului laringian.
  • Genul – bărbatii sunt de 4-5 ori mai predispuși decât femeile la dezvoltarea cancerului laringian.
  • Vârsta – persoanele cu vârstă de peste 55 de ani prezintă un risc mai mare, inclusiv persoanele mai tinere pot dezvolta aceste tipuri de cancer.
  • Compușii chimici – expunerea la azbest, praf de lemn, vapori de vopsea și anumite substanțe chimice pot crește riscul unei persoane de a dezvolta cancer laringian.
  • Boala de reflux gastroesofagian – refluxul cronic al acidului gastric în laringe și faringe poate fi asociat cu cancerul laringian.
  • Sindromul Plummer-Vinson – această afecțiune rară implică deficitul de fier și cauzează dificultăți la înghițire.

În urma acestei intervenții, funcția vocală este afectată iar persoanele diagnosticate cu laringectomie au nevoie de o canulă traheală care funcționează alături de filtre HME.

Clarfon pune la dispoziția pacienților săi numeroase oferte de achiziționare a filtrelor HME care au ca scop confortul vieții pacientului laringectomizat, inclusiv îi oferă posibilitatea de face achiziția în rate. Filtrele HME oferite de Clarfon se potrivesc absolut tuturor tuburilor de traheostomie chiar daca au un conector de 15 mm, sau 22 mm. Acestea au calitatea de a masca şi de a înlătura efectele acestei dificultăți.

România nu se regăsește printre țările care oferă soluții pentru pacienții ce au suferit o laringectomie. Studiul lui KECK arată o schimbare rapidă a climatului traheal după implantarea filtrului HME. Sistemul schimbător de căldură şi umiditate [HMEs] folosit de pacienţii laringectomizaţi reprezintă soluţia de reabilitare respiratorie pulmonară şi de producere a unei voci personalizate aproape de calitatea vocii laringiene.

Clarfon este reprezentant Atos Medical, lider în soluții de reabilitare vocală, mereu alături de nevoile pacienților săi.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share