26/09/2021

Clopoțelul a sunat și la Colegiul „Jean Louis Calderon”

13 septembrie, zi cu ghinion? Să sperăm că nu. Prima zi de școală în pandemie, cu masca pe față, elevi, profesori și oficialități locale și județene au fost prezenți la toate școlile din Timișoara și din județ.
Unul dintre cele mai bune și mai reprezentative licee din Timișoara, Colegiul Național “Jean Louis Calderon” , care a luat numele unui jurnalist francez , ucis în revoluția din 1989, liceu cu predare în 3 limbi străine, franceză, italiană și spaniolă, plus limba română, iar ca limbă adiacentă, engleza, și-a deschis porțile pentru cei 1000 de elevi, clasele 0-XII-a.
Clopoțelul a sunat pentru prima dată pentru cei 75 copii, minișcolari, de la cele trei clase ZERO.
Festivitatea de deschidere a început cu imnurile celor trei țări, cu limbă de predare, franceză, italiană spaniolă și a țării gazdă, România, , anul școlar fiind apoi binecuvântat de către un preot, și rând pe rând luând apoi cuvântul reprezentanții Institutului Francez, ai poliției, Spaniei și a liceului gazdă, dorindu-le un „Bun Venit”, tuturor.
Clasele vor fi formate din grupuri de câte 25-30 de copii și vor avea predare bilingva de italiana, franceză și spaniolă, la liceui, iar la gimnaziu și primar, franceză, limba engleză fiind opțională.
Dacă clasa pregătitoare v-a avea anul acesta o clasă în plus față de anul trecu, și clasa a IX-a v-a avea două clase în plus, adică 150 de elevi.
Programul v-a fi decalat la liceu și gimnaziu, clopoțelul sunând pentru unii elevi la ora 8,00, iar pentru alții, la 8,30.
Școala v-a asigura dezinfectant și măști pentru toți elevii, școala începând la ora 8,00 și terminându-se la ora 15,00, elevii trebuind să aibă la ei apă și sandviciuri.
Este considerat un colegiu de elită al Timișoarei, mai ales că anul trecut, un singur elev nu a luat BAC-ul. De asemenea v-a fi desemnat și ca centru de Vaccinare pentru Copii, aceștia putând fi vaccinați doar cu acordul părinților.
Și examenul de Bacalaureat putând fi dat după opțiunea fiecăruia, pe lângă BAC-ul în limba română, și în limba franceză sau spaniolă, în acest fel colegiul devine, Centru de Certificare pentru cele trei limbi de predare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share