Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

COATINGS (Proiecții video | Talk-uri | Intervenții Performative Live 14 – 17 septembrie 2023 // Cazarma U)

Începe VideoArt Garden – un eveniment dedicat artei video și performance-ului

Asociația Copia Originală vă invită la un eveniment de 4 zile dedicat artei video și proiecțiilor de filme, discuțiilor tematice și experimentelor sonore, care va avea loc în grădina Cazărmii U din Timișoara.

Programul evenimentului debutează în fiecare zi la ora 18:00 cu o serie de dezbateri publice alături de invitații internaționali: Joanna Zielenska (istoric de artă și curatoare la M HKA, Muzeul de Artă Modernă din Antwerp), Alper Turan (curator adjunct pentru Protocinema), Marie-Ève Lafontaine (directoare artistică a Fundației Eva Kahan) și Elena Sorokina (curatoare, critic de artă și lector universitar, co-fondatoare a proiectului ”Initiative for Practices and Visions of Radical Care” împreună cu Natasa Petresin-Bachelez).

Programul zilei continuă cu o serie de performance-uri LIVE de la ora 19:30, susținute de artiștii:
JOI 14.09 – WIDT Antonina Nowacka și Bogumila Nowacka
VINERI 15.09 – Barbora Kleinhamplová, Tereza Stejskalová și Georgeta Corca, SÂMBĂTĂ 16.09 – Nguyen & Transitory
DUMINICĂ 17.09 Jasmina al Qaisi.

Odată cu lăsarea serii, între orele 21:00 și 23:30, vor avea loc proiecții de video art și filme experimentale. Selecția este curatoriată de artista Larisa Crunțeanu și curatoarea Cristina Stoenescu și aduce în prim-plan expresii artistice din regiune, în colaborare cu organizații locale și internaționale.

Tema evenimentului, „Coatings”, explorează conexiunea dintre natura imaterială și efemeră a mediilor artistice bazate pe timp și textura picturii sau a suprafețelor sculpturale, subliniind ethos-ul cross-media al programului. „Coating” reprezintă învelișul care leagă și definește totul, de la produse industriale la produse agricole, de la îmbrăcăminte la amenajarea peisajului, de la limbaj la cortexul paralimbic. Lucrările selectate vor oscila între experimente vizuale și narative, exerciții tehnice și estetice, oferind în același, oferind în același timp o perspectivă asupra imaginii în mișcare ca suprafață iridescentă care provoacă privirea.

Filmele prezentate în cadrul evenimentului includ lucrări video atât de la artiști internaționali, cât și din România, precum: Ana Vaz, Soda Jerk, Mona Vătămanu și Florin Tudor, Pilvi Takala, Diana Vidrașcu. Dintre aceştia, Dafna Maimon ni se va alătura și într-o sesiune Q&A specială în seara zilei de vineri, 15 septembrie după proiecția filmului său, „Leaky Teeth”.

Evenimentele performative și discuțiile cu invitați vor fi susținute în limba engleză, în timp ce filmele proiectate vor avea subtitrare în limba română. Pentru programul complet al evenimentului, vă invităm să vizitați: https://bit.ly/3ONH85M

Participarea la eveniment este gratuită, dar pentru a vă asigura un loc vă rugăm să rezervați bilete accesând: https://bit.ly/3ONH85M

Distribuie acest articol Oficial Media
Share