Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

COLORATUL cea mai buna metoda de destresare

mandala

În prezent, șase dintre primele 20 de cărți vândute pe Amazon sunt cărți de colorat pentru adulți. Acesta distracție puțin probabila pentru cei dintre noi care au absolvit cu succes grădinița, a câștigat popularitate în ultima vreme, ca un mijloc ușor de exprimare de sine și destresare. 

Coloratul ne permite sa ne deblocam potențialul creativ. Poate mai important, ajută la ameliorarea tensiunii și anxietatii. Ajuta si la deblocarea unor amintiri din copilarie. După cum explică psihologul Antoni Martínez: “Recomand coloratul ca o tehnica de relaxare. Il putem folosi pentru a intra într-o stare mai creativa, mai libera. Il recomand sa se realizeze intr-un mediu liniștit, chiar și cu muzica chill. Lasă culoarea și liniile sa curga.”

Ben Michaelis, psiholog, spune: “Multi oameni au folosit in trecut coloratul din motive de sănătate mintală. Carl Jung obisnuia sa recomande pacienților săi sa coloreze mandale, la sfarsitul secolului trecut, ca o modalitate de a-i determina pe oameni să se concentreze și să permită subconștientului sa se deschida. Acum stim ca are o multime de alte calitati de destresare, de asemenea.”

Practic, dacă aveți o zi grea la locul de muncă sau doar o zi proastă, în general, atunci nu ezitați să luati creioane sau carioci și începeti sa colorati, conform suntsanatos.ro

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share