Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, sub tirul întrebărilor eurodeputatului PUSL!

Maria Grapini cere scheme de ajutor de stat și de minimis în funcție de situația economică a fiecărei regiuni!

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, a cerut în plenul PE, Comisiei Europene, scheme de ajutor de stat și de minimis în funcție de situația economică a fiecărei regiuni!

În intervenția sa, eurodeputatul Grapini și-a exprimat surprinderea față de afirmațiile comisarului european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, potrivit căruia:   ”Comisia Europeană nu intenționează să schimbe regulile de minimis”.

„Ați putut constata astăzi că, indiferent de grupul politic, toată lumea a cerut ca aceste ajutoare de stat și reguli de minimis să fie acordate doar privind situațiile concrete. Și mă refer aici la regiunile mai îndepărtate, regiunile mai sărace, la statele mai puțin dezvoltate, pentru că, în caz contrar, nu vom ajunge la coeziune și vor crește disparitățile”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

În sprijinul afirmațiilor sale, eurodeputatul PUSL a precizat că, de ani de zile, Comisia Europeană acordă pentru fermieri subvenții al căror cuantum diferă foarte mult de la stat la stat. “Se acordă subvenții mai mari în cazul țărilor dezvoltate și subvenții mai mici țărilor mai puțin dezvoltate. În aceste condiții, domnule comisar, cum o să putem ajunge la o piață unică, la o piață internă, cu aceleași posibilități, și cum vom putea ajunge la coeziune socială? De aceea vreau să ne răspundeți la fel de direct, domnule comisar: După dezbaterea de astăzi, aveți de gând să schimbați regulile privind schemele de minimis?”, a conchis Maria Grapini.

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share