COMITETUL MILITAR AL NATO SE VA ÎNTRUNI LA TALLINN ÎN ESTONIA

Cea mai înaltă Autoritate Militară a NATO, Comitetul Militar, se va întruni în perioada 16-18 septembrie 2022, la Tallinn, Estonia.

Generalul locotenent Martin Herem, șeful Forțelor de Apărare Estoniene va găzdui Conferința.

în cadrul Conferinței Comitetului Militar NATO, șefii apărării vor discuta despre evoluțiile strategice militare din cadrul Alianței. Acestea vor aborda punerea în aplicare a deciziilor luate în timpul Summitului NATO de la Madrid cu privire la postura de descurajare și apărare a Alianței. De asemenea, șefii apărării vor discuta despre operațiunile, misiunile și activitățile NATO în curs, inclusiv Misiunea NATO pentru Irak (NMI) și Forța Kosovo (KFOR). Alte subiecte de pe agendă sunt promovarea diversității și inovației în Forțele Armate Aliate, pentru a sprijini operațiunile multi-domeniu și transformarea digitală. Pentru prima dată, în calitate de invitați, șefii apărării Finlandei și Suediei vor participa la conferință.

n cadrul Conferinței Comitetului Militar NATO, șefii apărării vor discuta despre evoluțiile strategice militare din cadrul Alianței. Acestea vor aborda punerea în aplicare a deciziilor luate în timpul Summitului NATO de la Madrid cu privire la postura de descurajare și apărare a Alianței. De asemenea, șefii apărării vor discuta despre operațiunile, misiunile și activitățile NATO în curs, inclusiv Misiunea NATO pentru Irak (NMI) și Forța Kosovo (KFOR). Alte subiecte de pe agendă sunt promovarea diversității și inovației în Forțele Armate Aliate, pentru a sprijini operațiunile multi-domeniu și transformarea digitală. Pentru prima dată, în calitate de invitați, șefii apărării Finlandei și Suediei vor participa la conferință.

Amiralul Rob Bauer, Președintele Comitetului Militar NATO, conduce Conferința Comitetului Militar. El va fi sprijinit în fiecare sesiune de generalul Christopher G. Cavoli, (Comandantul Suprem Aliat Europa – SACEUR) și de generalul Philippe Lavigne (Comandantul Suprem Aliat Transformare – SACT).

Comitetul militar se întrunește, în sesiunea șefilor de apărare, de două ori pe an la sediul NATO de la Bruxelles, iar o dată pe an are loc o Conferință de către un stat membru aliat. Comitetul militar se întrunește pentru a discuta operațiunile, misiunile și activitățile NATO și pentru a oferi Consiliului Atlanticului de Nord consiliere militară nelimitată, bazată pe consens, cu privire la modul în care Alianța poate aborda cel mai bine provocările de securitate la nivel mondial. În fiecare zi, activitatea sa este desfășurată de către reprezentanții militari permanenți la sediul NATO din Bruxelles.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share